Contrastversie favicon ComBron Communicatie Interface


Interface

Interface


DaVinci Resolve integreert bewerking, compositie en motion graphics, kleurcorrectie, audio-opname en -mixing, en afwerking in één enkele, eenvoudig te leren applicatie.

Interface DaVinci Resolve

  • Introductie DaVinci Resolve
  • Werken met de interface van DaVinci Resolve

De bewerkings-, compositie-, beoordelings- en audiotools in DaVinci Resolve zouden onmiddellijk bekend moeten zijn bij ervaren artiesten die andere applicaties hebben gebruikt, maar ze zijn ook benaderbaar voor mensen die nog niet bekend zijn met postproductie.

Bovendien integreren speciale tools die beschikbaar zijn voor on-set workflows taken zoals mediaduplicatie, het organiseren van opnames en metadata, en lookbeheer op locatie in een complete toolset waarmee je soepel kunt overgaan van de originele media van de camera die in het veld worden verworven, naar de organisatie en het gebruik van die media in een breed scala aan postproductieworkflows met DaVinci Resolve als kern.

Met name de nauwe integratie in DaVinci Resolve betekent dat je vrij van de ene taak naar de volgende van de workflow van je project kunt gaan zonder een beat over te slaan, waardoor het gemakkelijk wordt om een ​​back-up te maken van de media van een opname en deze te ordenen voordat je meteen aan de bewerking begint, terwijl je overschakelt om een ​​snelle compositie toe te voegen of om clips met kleurcorrectie toe te voegen tijdens het bewerken, en dan meteen weer verder te gaan met knippen, met een beetje mixen om ervoor te zorgen dat alles goed klinkt, en dat allemaal zonder dat je projecten hoeft te exporteren of andere applicaties hoeft te starten.

En u kunt verder gaan door de samenwerkingsfuncties van DaVinci Resolve te gebruiken, zodat meerdere artiesten, bijvoorbeeld een redacteur, een inkleurder en assistenten, tegelijkertijd aan dezelfde tijdlijn kunnen werken, voor de ultieme geïntegreerde workflow.

Natuurlijk werkt geen enkele professionele postproductie in een vacuüm, en DaVinci Resolve maakt het gemakkelijk om met andere faciliteiten te werken door projecten te importeren en projectuitwisselingsformaten en gerenderde of beheerde media te exporteren tussen applicaties zoals Apple’s Final Cut Pro X, Adobe’s Premiere Pro , Avid’s Media Composer en Pro Tools, Autodesk’s Flame Premium en vele andere applicaties via robuuste ondersteuning van XML, AAF en EDL import- en exportworkflows.

Dit hoofdstuk introduceert de DaVinci Resolve-gebruikersinterface (UI), waarin wordt uitgelegd waar u elke groep functies kunt vinden en hoe de zeer gerichte en nauw geïntegreerde pagina’s Media, Bewerken, Fusion, Kleur, Fairlight en Leveren samenwerken zodat u bijna elke postproductieworkflow die u zich kunt voorstellen. Na deze korte rondleiding biedt de rest van deel 1 van deze handleiding veel meer diepgaande informatie over projectbeheer, voorkeuren, projectinstellingen en andere onderwerpen die van algemeen belang zijn om aan de slag te gaan.


Inleiding DaVinci Resolve

In dit deel van de naslaggids:


Inleiding

Interface

Projectmanager

Voorkeuren en projectinstellingen

Bewegende beelden en visuele effecten in DaVinci Resolve

Handleiding DaVinci Resolve. Dit hoofdstuk fungeert als inleiding. In de Engelstalige handleiding van DaVinci Resolve heet dit hoofdstuk "getting started".
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Media behandeld. De handleiding heeft het over ingest and organize media, hetgeen zoveel als "media opnemen en organiseren" betekent.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Cut behandeld. Cut vertalen we met "knippen". We maken clip vóór bewerking op de juiste lengte.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Edit behandeld. Edit in het Nederlands vertaald is bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fusion behandeld. Het woord Fusion wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fusion is het onderdeel dat kan worden vergeleken met Adobe After Effects.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Color behandeld. Color vertalen we met kleur. We bewerken de kleuren en contrasten van de video.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fairlight behandeld. Fairlight wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fairlight is het onderdeel waarin we het geluid bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Deliver behandeld. Deliver in het Nederlands vertaald is afleveren, maar we noemen het hier Eindproduct omdat we het eindproduct renderen en eventueel uploaden.