Contrastversie favicon ComBron Communicatie OBS Open Broadcaster Software

Met OBS kan iedereen “live uitzenden op het internet”. Tips om nog mooiere en betere streams, video’s en podcasts met Open Broadcaster Software te produceren.

Met OBS kun je je bedrijf bij het grote publiek brengen.

Waar voorheen bij de publieke omroep letterlijk tientallen mensen voor nodig waren, valt nu te produceren met één of twee man! Zoals bij de meeste dingen maken vele handen licht werk en de kans dat je ooit erin zult slagen de kwaliteit van Hilversum te evenaren is natuurlijk nihil, maar vanaf nu heb je de tools in handen.

Scenes vormen de basis

Wie een webshow wil maken, kan van te voren bedenken welke verschillende beelden er nodig zijn. Die beelden noemt men in dit programma scenes. De scenes worden samengesteld uit bronnen (sources).

Beeld en geluid van derden

Net als bij het journaal, is het mogelijk om beeld en geluid van anderen te gebruiken in je show. Denk hierbij aan een gesprek via Zoom of iemand die live “naar de studio” belt en in de uitzending komt.

Honderden gratis plugins

Open Broadcaster Software kun je naar smaak aanpassen met plugins die meestal gratis beschikbaar zijn gemaakt door de makers en via de website te downloaden. Je product wordt prachtig!

Op de hoogte blijven?

ComBron kan je een berichtje sturen als er nieuwe content op de website verschijnt!

FAQ Open Broadcaster Software

Wat betekent OBS?

OBS staat voor Open Broadcaster Software.

Wat is OBS?

Open Broadcaster Software (OBS) is gratis software waarmee je eenvoudig video-opnames en/of live streams kunt maken. OBS is open source waardoor er net als bij WordPress een grote groep enthousiaste gebruikers ontwikkelaars is ontstaan.

Open Broadcaster Software is geschreven in C, C ++ en Qt.

Tijdens het opnemen en/of streamen van video biedt OBS niet alleen real-time opname van camera’s, maar ook van andere bronnen en apparaten. De scènesamenstelling, codering, opname en uitzending vindt op hetzelfde moment plaats in plaats van achteraf.

Puur voor het bewerken van videobeelden adviseert ComBron nog steeds DaVinci Resolve.

Waar kan ik Open Broadcaster Software downloaden?

Op de OBS Project website: https://obsproject.com/download

Is OBS veilig?

Als je Open Broadcaster Software van de officiële website downloadt, ontvangt je de nieuwste versie die veilig is in gebruik en vrij van malware. Het programma bevat geen advertenties of gebundelde software/adware.

Wat zijn de systeemvereisten voor OBS?


Windows:
DirectX 10.1-compatibele GPU
Windows 8, 8.1 of 10.

macOS:
Intel CPU (PPC wordt niet ondersteund)
OpenGL 3.3-compatibele GPU
macOS High Sierra (10.13) of hoger

Linux:
OpenGL 3.3-compatibele GPU
X window systeem

Wat is het verschil tussen OBS en OBS Studio?

Er is geen verschil. Voorheen bestond er een Classic versie van OBS die OBS genoemd werd. Tegenwoordig kun je nog maar één versie downloaden. Die versie noemde men in het verleden OBS Studio. Doordat OBS Classic niet meer beschikbaar is, wordt OBS Studio nu in de volksmond OBS genoemd.

Wat is het verschil tussen OBS Studio en Streamlabs OBS?

Streamlabs OBS (SLOBS) is een doorontwikkeling van OBS. Vooral in het verleden was er een flink verschil in bedieningsgemak en mogelijkheden tussen Streamlabs OBS en de standaard Open Broadcaster Software. Wie bereid was te betalen voor de verschillen, was met SLOBS beter af.

De verschillen tussen de twee worden steeds kleiner. Door het grote aantal (gratis) plugins dat voor Open Broadcaster Software beschikbaar is en het feit dat SLOBS eigenlijk alleen voor Windows beschikbaar is, zal de tijd uitwijzen of SLOBS kan overleven.

ComBron richt zich niet op gamers.

Veel uitleg over Open Broadcaster Software is direct toepasbaar voor gamers, toch richt deze uitleg zich op ondernemers, stichtingen en sportclubs, omdat gamers hun eigen bronnen hebben.

Drie kanalen voor gamers die het bekijken waard zijn

Nutty

Hou je van humor? Dan is YouTuber Nutty je beste keuze. Deze langharige streamer is eerlijk, humoristisch en zijn video’s zijn leerzaam. Nutty heeft nog iets unieks; hij komt uit Australië! Check Nutty out!

  • Veel tips voor streamers.
  • Anti Streamlabs OBS.
  • In het Engels.
Nutty
EposVox

Adam Taylor is vergeleken bij Nutty aanzienlijk minder entertaining. Ook mist hij de looks van Harris Heller, maar EposVox is een echte gesprekspartner van OBS en deelt zijn kennis op een integere manier.

  • Behandelt veel techniek.
  • Net een mens.
  • In het Engels.
EposVox
Alpha Gaming

Alpha Gaming heet het kanaal van Harris Heller. Harris is nogal een commerciële mooiboy. Hij mist Nutty’s humor en EposVox’ kennis, maar is wel up-to-date. Zodoende verdient hij de derde plaats.

  • Into trends.
  • Nogal dol op sponsoring.
  • In het Engels.
Alpha Gaming

[wp_show_posts id=”21306″]