Contrastversie favicon ComBron Communicatie FiLMiC Pro v6 handleiding

We hebben de handleiding van de app FiLMiC Pro (v6) zeer vrij vertaald in het Nederlands. Aan de vertaling kunnen geen rechten worden ontleend. Uiteraard zijn wij niet van FiLMiC Inc. en hopen we dat het duidelijk is dat we ons niet voor de app-maker uit Seattle willen uitgeven.

Dit is de vertaling van de handleiding die in 2017 verscheen en daarom niet meer volledig accuraat is. Daar waar mogelijk hebben we daarom subtiele aanpassingen gedaan, maar omdat het niet overal mogelijk was, is deze handleiding niet volledig up-to-date.


Maak kennis met FiLMiC Pro 6

FiLMiC Pro v6 is de grootste release in de geschiedenis van het bedrijf.

De app is gebruikt voor meer spraakmakende projecten en primeurs in de branche dan alle andere. Voor het eerst gelanceerd in 2011, is het een van de langste, continu beschikbare cameraplatforms die beschikbaar zijn voor Android en iOS.

Met v6 hebben we onze ervaring als filmmakers en ingenieurs gebruikt om de verschillen tussen video’s gemaakt met mobiele telefoons en video’s gemaakt op dure filmcamera’s zover mogelijk terug te brengen.

De nieuwe versie heeft voor elk wat wils. Voor de allereerste keer kunnen professionele filmmakers opnamen maken in log voor een groter dynamisch bereik van de sensor en extra flexibiliteit tijdens de nabewerking. †

Voor de dagelijkse filmmaker zijn er tal van nieuwe functies om de onzekerheid bij het streven naar een perfecte opname weg te nemen. Een greep uit deze functies:

  • Live-analyse zorgt voor snelle focus- en belichtingsacquisitie met ongekende nauwkeurigheid. *
  • Dubbele handmatige boogschuifregelaars voor gelijktijdige aanpassing van focus en belichting. De eerbiedwaardige FiLMiC-dradenkruisen hebben mogelijk hun match ontmoet.
  • Matrix voor aanpassing van de witbalans met vooraf gedefinieerde en aangepaste voorinstellingen.

Het FiLMiC-team heeft meer dan een jaar aan deze nieuwe mogelijkheden gewerkt en is verheugd om ze aan de creatieve massa aan te bieden. We kijken uit naar wat u gaat maken met v6.

† Alleen beschikbaar als optionele aankoop voor de iPhone
* Beschikbaar voor A8-processorapparaten of nieuwer

OPMERKING: deze gebruikershandleiding bevat informatie over de FiLMiC Watch-app die is ontworpen voor de Apple Watch.