Contrastversie favicon ComBron Communicatie Focusrite Saffire PRO 40 handleiding

We hebben de handleiding van de Focusrite Saffire PRO 40 vertaald in het Nederlands. Aan de vertaling kunnen geen rechten worden ontleend.

Doorgaans worden hier uitsluitend handleiding gepubliceerd van apparatuur en software die we getest hebben, maar de Focusrite Saffire PRO 40 was al enkele jaren uit productie toen we deze handleiding vertaalden.

Inleiding Saffire PRO 40

Dank u voor uw aankoop van de Saffire PRO 40, de nieuwste professionele meerkanaals Firewire-interface van Focusrite. U hebt nu een complete oplossing voor het routeren van audio van hoge kwaliteit van en naar uw computer.

Deze handleiding geeft een gedetailleerde uitleg van zowel de hardware als de bijbehorende besturingssoftware “Saffire MixControl” om u te helpen een grondig begrip te krijgen van de operationele functies van het product. We raden aan dat zowel gebruikers die nieuw zijn in het opnemen met de computer, als meer ervaren gebruikers, de tijd nemen om de gebruikershandleiding door te lezen, zodat u volledig op de hoogte bent van alle mogelijkheden die de Saffire PRO 40 en bijbehorende software te bieden hebben.

Raadpleeg https://support.focusrite.com/hc/en-gb (Support Focusrite, in het Engels) als de hoofdsecties van de gebruikershandleiding u niet de informatie bieden die u nodig heeft. De webpagina bevat een uitgebreide lijst met algemene technische ondersteuningsvragen met betrekking tot interfaces van Focusrite.

Grondbeginselen audio-interface (basis)

De hardware-interface van de Saffire PRO 40 biedt de mogelijkheid om microfoons, bronnen op line level (lijnniveau?), instrumenten en digitale bronnen op uw computer aan te sluiten. Vervolgens wordt het signaal van de verschillende bronnen doorgestuurd naar uw audio-opnamesoftware/digitale audiowerkstation (die we verderop in deze gebruikershandleiding een “DAW” noemen).

Alle audiosignalen van apparaten die op de ingangen van de Saffire PRO 40 zijn aangesloten, plus het geluid afkomstig van uw computerprogramma’s, worden naar de fysieke uitgangen geleid, zodat u het signaal/geluid kunt weergeven op luidsprekers, actieve monitoren, hoofdtelefoons, analoge/digitale mixer en alle andere studioapparatuur die u wilt gebruiken.

Er zijn ook aansluitingen voor het verzenden en ontvangen van MIDI. De bijbehorende softwaretoepassing, Saffire MixControl, biedt verdere opname-, routerings- en monitoringopties, evenals de mogelijkheid om globale hardware-instellingen zoals samplefrequentie en synchronisatie te regelen.

De Saffire MixControl-software zorgt voor mixen en routeren van en naar de DAW, zodat u kunt bepalen welke signalen van de sequencer naar elke uitgang worden verzonden. Alle ingangen op de Saffire PRO 40 worden rechtstreeks naar uw DAW-software geleid voor opname, maar met Saffire MixControl kunt u deze signalen ook naar uw monitoren leiden, zodat u zonder latentie naar de audiosignalen kunt luisteren – voordat ze bij uw DAW aankomen.

Inhoud van de doos

Naast de Saffire PRO 40 moet u nu beschikken over:

  • één 6- naar 9-pins Firewire-kabel (ook bekend als IEEE1394-kabel)
  • één IEC-voedingskabel
  • één cd met installatiesoftware voor Mac en Windows, Scarlett Plug-in Suite en deze gebruikershandleiding.
  • één Xcite+-pakket