Contrastversie favicon ComBron Communicatie Hoe test ComBron?

Hoe test ComBron?

Om te voorkomen dat ComBron met twee maten meet, hebben we vaste regels en procedures voor het testen van camera’s, recorders, microfoons, software en al het andere gereedschap wat je kan helpen mooiere video’s en betere podcasts te maken.

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een expert is. Het internet puilt uit van de reviews, maar er zijn niet veel partijen die consistent testen.

Reviews gericht op het maken van video’s, foto’s en podcasts.

ComBron wil graag dat meer ondernemers zichzelf laten zien op YouTube, mooiere foto’s maken voor hun website en social media en dat ze podcasts gaan opnemen!

Ze kunnen zoveel beweren

ComBron test zonder dat de fabrikant invloed heeft op de uitkomst. Om onafhankelijk te kunnen zijn, reviewen we bijvoorbeeld de apparaten die we lenen van collega’s, maar ook fabrikanten en importeurs bieden apparaten aan. In een review altijd de herkomst van het apparaat vermeld.

Hoor en wederhoor

ComBron heeft de wijsheid niet in pacht en wil blijven leren.

De reviews worden serieus opgesteld, maar blijven mensenwerk. Het is (en blijft) daarom altijd mogelijk te reageren op de reviews.

Alles is tijdelijk

Juist omdat de technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren van iedereen een televisie-omroep en een radiozender gemaakt hebben, is er veel veranderd in de wereld. ComBron blijft zoeken naar het ultieme. Power to the creatives!

Betere tests en betrouwbaardere reviews door vaste methoden

Het internet wordt overladen met reviews. Helaas zijn deze tests doorgaans niet erg betrouwbaar omdat apparaat A aan heel andere metingen wordt onderworpen dan apparaat B en als de tests wel vergelijkbaar zijn, dan is de beoordeling doorgaans niet gestandaardiseerd. Het klinkt natuurlijk heel suf en bijzonder saai, maar in onze ogen is het hard nodig om orde op zaken te stellen.

Niet iedere review(er) is onbetrouwbaar. Gelukkig niet.

Wat we niet willen beweren, is dat iedere review onbetrouwbaar is. Er zijn een heleboel partijen die het testen van apparatuur en software zeer serieus nemen. Gelukkig wel! Bij ComBron wordt er getoetst met een specifiek doel. Als we een telefoon onderzoeken, dan is dat niet om te checken of tante Sjaan er fijn mee kan patiencen. Bij een telefoon kijken we vooral naar de camera, het scherm, het bedieningsgemak en de accuduur. Anders gezegd:

Kun je met deze apparatuur (in dit geval een telefoon) gemakkelijk mooie foto’s en video’s maken?

Doel van onderzoek door ComBron

Hoe test ComBron?

Hoe er getest wordt en hoe de bevindingen worden beoordeeld, is van te voren vastgelegd. In het reviewformat staat beschreven waarnaar gekeken wordt en hoe er gewogen wordt. Het format zal regelmatig aangepast worden, omdat we de wens hebben ook de duurzaamheid van het product en het MVO van de maker en de distributeur in de beoordeling mee te nemen. Dat laatste is belangrijk voor ComBron, maar de redelijkheid staat voorop. Er moet een werkbaar format komen. Grote producenten als Apple en HEMA investeren veel moeite in het in kaart brengen (en houden) van het eigen MVO en dat van de toeleveranciers. Als zulke grote organisaties er al moeite mee hebben, lijkt ComBron zichzelf voor een onmogelijke taak te stellen. De tijd zal het leren.

De reviews in je mailbox ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen zonder telkens naar de website te moeten? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief!

We mailen je uitsluitend als er een nieuwe review gepubliceerd wordt en uiteraard worden je gegevens niet doorgespeeld naar derden.

Meer abonnees betekent meer reviews

Zoals eerder gemeld halen we onze apparatuur overal vandaan, maar voor fabrikanten en importeurs zijn we interessanter als ons bereik groter is. Dus doe het niet voor jezelf, maar doe het voor het algemeen belang van Vlaanderen!

Abonneer je op de nieuwsbrief!


Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een expert is. Het internet puilt uit van de reviews, maar er zijn niet veel partijen die consistent testen.