Contrastversie favicon ComBron Communicatie Afmetingen profielfoto en omslagfoto Flickr

De beste maat voor je profielfoto op Flickr. Spoiler alert na twee maal te zijn overgenomen heeft Flickr flink aan populariteit ingeboet en aan je omslagfoto op Flickr valt weinig eer te behalen.

Flickr was een prachtige vorm van online storage van je foto’s. Op Flickr kon men GRATIS maar liefst 2 TB aan foto’s kwijt en Flickr zeurde niet als die foto’s enorm waren. Tegenwoordig mag je nog slechts 1.000 foto’s publiceren en dat is niet eens de belangrijkste reden waarom Flickr niet zo interessant meer is.

Zie ook:

Afmetingen profielfoto FLICKR 300 X 300 px

Wie zijn of haar profielfoto vervangt, krijgt van Flickr tegenwoordig het verzoek een foto van 300 x 300 px te nemen. Er wordt niet gerept over een maximale bestandsformaat. Net als Google Plus maakt Flickr van je vierkante profielfoto een ronde profielfoto.

Afmetingen omslagfoto 2.048 x 402 px?

De omslagfoto is minder van belang bij Flickr, omdat je foto’s vaak bekeken worden als zoekresultaat.

SmugMug (eigenaar Flickr) is niet heel duidelijk over de ideale maat van de omslagfoto. Ooit werd de maat 2.048 x 402 px gedeeld, maar de responsive opzet van de lay-out van Flickr lijkt ervoor gezorgd te hebben dat deze maat niet meer zaligmakend is.

Als omslagfoto kun je een foto uit een van je albums gebruiken, maar je kunt ook een speciale foto uploaden.

Profielfoto en omslagfoto FLICKR