Contrastversie favicon ComBron Communicatie Afmetingen profielfoto en omslagfoto Twitter

De beste maat voor je profielfoto en omslagfoto op Twitter.

Het hoogtepunt van Twitter is al jaren voorbij. Toch is het een uiterst bruikbaar medium dat er net als je website en je profielen op Facebook en YouTube goed uit moet zien.

De populariteit van Twitter liep jarenlang terug, maar dankzij voormalig president Trump beleefde Twitter een opleving. Twitter haalt het niet bij Facebook, maar de gebruikers van het microblog zijn nog lang niet uitgekwetterd.

Veelgestelde vragen (FAQ) foto’s Twitter

Wat is het beste formaat voor mijn profielfoto op Twitter?

Je profielfoto op Twitter moet bij het uploaden minimaal 400 x 400 px zijn. Als je profielfoto vervolgens niet scherp toont, dan is het aan te bevelen om een grotere versie van de foto te uploaden.

Bedenk van te voren dat Twitter je vierkante foto rond weergeeft. Als je het lastig vindt om hier een voorstelling van te maken, hebben we een template voor je gemaakt. Deze kun je vinden bij de uitleg over je profielfoto voor YouTube.
Links het vierkante logo van ComBron in het midden een naar rechts wijzende pijl met het vogeltje van Twitter erop afgebeeld en rechts het logo van ComBron dat rond is geknipt. De pijl wijst van het vierkante logo naar het ronde logo om aan te geven dat Twitter van een vierkant logo een rond logo maakt bij wijzen van profielfoto.

Wat is het beste formaat voor mijn omslagfoto (headerfoto) op Twitter?

Voor je omslagfoto adviseert Twitter een formaat van 1.500 x 500 px.

Een deel van de foto (links onder) valt weg, omdat Twitter je profielfoto over je headerfoto plakt.Headerfoto Twitter.

Bronnen en lezenswaardigheden