Contrastversie favicon ComBron Communicatie Persvoorlichting

De dynamiek van persvoorlichting is niet te vergelijken met die van andere beroepen en sectoren. Een goede persvoorlichter is geen luxe maar een must!

De online newsroom is geen concurrent van de persvoorlichter

Door de komst van social media en de verschuivingen die hebben plaatsgevonden in de mediawereld lijkt het misschien alsof de online newsroom de persvoorlichter verdringt, maar dat is niet zo. Grote bedrijven en politieke organisaties kunnen niet meer zonder online newsroom. De newsroom ondersteunt de persvoorlichter, waardoor de media beter bediend worden en u de boodschap (nog) beter/helderder bij uw publiek krijgt.

Online newsroom

Online newsroom oude stijl.

ComBron Communicatie realiseerde in het verleden regelmatig online newsrooms voor bedrijven en organisaties. Kijk hoe ComBron kan bijdragen aan uw online newsroom >>

Persvoorlichter

Grafische imitatie van de groene neon die naast de ingang van Nieuwspoort hangt. De neon stelt het woordmerk van perscentrum Nieuwspoort voor.

U zoekt een bestuursadviseur met veel kennis van keuze-architectuur, risicocommunicatie en crisiscommunicatie of zoekt een ervaren professional die aan de slag gaat met het team? Edo Dijkgraaf inhuren als persvoorlichter >>

ComBron helpt organisaties bij het (opnieuw) opzetten van een sterke communicatieafdeling

De rol van de pers is veranderd, maar de behoefte aan goede voorlichting niet. Het aantal ècht goede persvoorlichters en directeuren communicatie lijkt steeds kleiner te worden. Dat zou kunnen komen door de onrust “in de markt”. De schuld bij inflatie, de taakstelling aan de overheid en gebrek aan kennis bij de nieuwe generatie bedrijven leggen is te gemakkelijk. Er zijn genoeg goede (strategische) communicatieadviseurs en woordvoerders, maar er is gedurende de afgelopen bijzondere jaren te weinig oog geweest voor de dynamiek van het team en de coachingskills van hun leiders.

Persvoorlichting voor gevorderden. Foto van een persconferentie bij NASA Goddard Centre.
Bronnen en lezenswaardigheden