Contrastversie favicon ComBron Communicatie Tascam DR-60D mk2 Vlaamse handleiding

We hebben de handleiding van de Tascam DR-60D mk2 vertaald in het Nederlands. Aan de vertaling kunnen geen rechten worden ontleend.

Uiteraard zijn wij niet van Teac en/of Tascam en hopen we dat het duidelijk is dat we ons niet voor Tascam willen uitgeven.

Introductie

Hartelijk dank voor de aanschaf van de TASCAM DR-60D Mk2 lineaire PCM-recorder.

Neem, voordat u dit apparaat aansluit en gebruikt, de tijd om deze handleiding aandachtig door te lezen, zodat u begrijpt hoe u het correct instelt en aansluit, en hoe u de vele nuttige en handige functies gebruikt. Bewaar deze handleiding na het lezen op een veilige plaats voor toekomstig gebruik.

In deze gebruikershandleiding worden de belangrijkste functies van dit apparaat uitgelegd. Raadpleeg de referentiehandleiding voor informatie over alle functies van het apparaat.

U kunt deze gebruikershandleiding en de referentiehandleiding ook downloaden van de TEAC Global Site (https://teac-global.com/).

Geleverde items

Dit product bevat de volgende items. Wees voorzichtig bij het openen van het pakket om beschadiging van de items te voorkomen. Bewaar het verpakkingsmateriaal voor transport in de toekomst.

 • 1 x Tascam DR-60D mk2 audiorecorder
 • 1 x USB-kabel
 • 1 x handleiding (inclusief garantiekaart)

Neem contact op met TEAC als een van deze artikelen ontbreekt of tijdens het transport is beschadigd.

Voorzorgsmaatregelen voor plaatsing en gebruik

De Tascam DR-60D mk2 kan worden gebruikt in een omgevingstemperatuur van 0 – 40° Celsius.

Installeer dit apparaat niet op de volgende soorten locaties. Als u dit wel doet, kan de geluidskwaliteit achteruitgaan en/of storingen veroorzaken.

 • Plaatsen met aanzienlijke trillingen.
 • In de buurt van ramen of andere plaatsen die zijn blootgesteld aan direct zonlicht.
 • In de buurt van kachels of andere extreem warme plaatsen. Extreem koude plaatsen.
 • Plaatsen met slechte ventilatie of hoge luchtvochtigheid .
 • Zeer stoffige locaties.
 • Locaties die direct worden blootgesteld aan regen of ander water.

Let op!

 • Plaats dit apparaat niet op een eindversterker of ander apparaat dat warmte genereert.
 • Als dit apparaat in de buurt van een eindversterker of ander apparaat met een grote transformator wordt geplaatst, kan dit een brom veroorzaken. Als dit gebeurt, vergroot dan de afstand tussen dit apparaat en het andere apparaat.
 • Dit apparaat kan kleuronregelmatigheden op het tv-scherm of ruis van een radio veroorzaken als deze in de buurt wordt gebruikt. Gebruik in dit geval dit apparaat verder weg.
 • Dit apparaat kan ruis produceren als een mobiele telefoon of een ander draadloos apparaat in de buurt wordt gebruikt om te bellen of signalen te verzenden of ontvangen. Als dit gebeurt, vergroot dan de afstand tussen dit apparaat en die apparaten of schakel ze uit.

Pas op voor condensatie

Als de unit van een koude naar een warme plaats wordt verplaatst of wordt gebruikt na een plotselinge temperatuurverandering, bestaat er condensatiegevaar. Damp in de lucht kan condenseren op het interne mechanisme, waardoor een correcte werking onmogelijk wordt. Om dit te voorkomen, of als dit gebeurt, laat u het apparaat een of twee uur op de nieuwe kamertemperatuur staan ​​voordat u het gebruikt.

Reiniging van het apparaat

Gebruik een droge, zachte doek om het apparaat schoon te vegen. Veeg niet met chemische reinigingsdoekjes, verdunner, alcohol of andere chemische middelen. Als u dit wel doet, kan dit het oppervlak beschadigen of verkleuring veroorzaken.

De TEAC Global-site gebruiken

U kunt deze gebruikershandleiding en de naslaggids die voor dit apparaat nodig is, downloaden van de TEAC Global Site (https://teac-global.com).

 1. Open de TEAC Global Site (https://teac-global.com).
 2. Klik in de sectie TASCAM-downloads op de gewenste taal om de webpagina met downloads voor die taal te openen. Als de gewenste taal niet verschijnt, klikt u op Other languages.
 3. Klik op de productnaam in het gedeelte “Zoeken op modelnaam” om de pagina Downloads voor dat product te openen.
 4. Selecteer en download de gebruikershandleiding en de naslaggids die u nodig hebt.

Gebruikersregistratie

Klanten in de VS, bezoek de TASCAM-website (https://tascam.com) om u online als gebruiker te registreren.