Contrastversie favicon ComBron Communicatie Instagram

Aan de slag met Instagram. Tips voor ondernemers.

Scoren met Instagram is niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb je een duwtje in de rug nodig? Dan is het spiekbriefje (cheat sheet) van ComBron best handig.

Er zijn heel wat foefjes om meer likes te krijgen. Een heel simpele maar doeltreffende manier om je foto in de smaak te laten vallen is bijvoorbeeld door lichte foto’s te maken. Een andere manier is het benutten van de conditionering. Huh? De gebruikers hebben “geleerd” wat mooi is of mooi gevonden wordt. Door het toepassen van de filters die Instagram aanbiedt, is het eenvoudiger om “te scoren”.

Instagram filters en afmetingen – het ComBron Instagram cheat sheet

Dit spiekbriefje is niet het resultaat van jarenlang onderzoek. Wel is er eerst negen maanden lang geëxperimenteerd met de werking ervan. We hebben domweg Google geraadpleegd wat per onderwerp de meest populaire Instagram-filters zijn. Uiteraard hebben we ook de onderzoeken gelezen, maar die zijn lang niet altijd betrouwbaar. Ook is het zo dat de onderzoeken veelal in de VS worden gehouden. Amerikanen zijn nu eenmaal niet hetzelfde als Belgen.

ComBron is met haar eigen profiel op Instagram niet heel actief, maar des te actiever met de accounts van klanten. Voor het plaatsen van de foto’s en advertenties hadden we altijd een hopeloos ingewikkelde werkwijze. Onze oude methode werkt, maar dit cheat sheet werkt eenvoudiger en beter.

Handig voor kleurenblinden

Onbedoeld (eerlijk duurt het langst) werkt het ComBron Instagram cheat sheet ook goed als je kleurenblind bent. Een van de klanten van ComBron zag tijdens een Web Wednesday het cheat sheet gebruikt worden en vroeg of hij het niet voor ons mocht testen omdat hij sterk kleurenblind is. Wat blijkt? Mensen die kleurenblind zijn, vinden het erg prettig dat ze nu weten welk filter ze kunnen toepassen. Win-win!