Edo Dijkgraaf

Mijn naam is Edo Dijkgraaf. Ik ben de eigenaar van ComBron Communicatie en daarmee je gastheer op deze website. Welkom!

Illustratie: foto van Edo Dijkgraaf

Op deze pagina vertel ik over mezelf, want ComBron Communicatie dat ben ik.

Ik, Edo Dijkgraaf, ben een snel schakelende holist. Ook ben ik een erg enthousiaste anders denkende communicatieprofessional. Ik toon de mensen om mij heen graag beelden van eenzelfde situatie vanuit een ander perspectief.

Het voordeel van Edo zijn, is dat je bijna ieder probleem kunt oplossen. Het nadeel van Edo zijn is dat niet iedereen zich op zijn gemak voelt bij een creatieve geest zoals de mijne. Laten we het erop houden dat structuur niet mijn ding is.

Verleden

Mijn communicatieverleden is breed. Ik was o.a. de eerste (en laatste?) webcolumnist van 3FM, bouwde en onderhield de tweede website van NOVIB, trainde Europese politici, etc.

De periode die ik bij het ministerie van VWS mocht doorbrengen, heeft bij mij een bijzonder plekje in mijn hart.

Heden

Op 17 juni 2011 ben ik vader geworden van een prachtige dochter. Na een pauze van bijna drie maanden neem ik weer opdrachten aan. De drie maanden waarin ik vrij was, heb ik besteed aan het ontwikkelen van drie cursussen. De cursussen die ik ontwikkeld heb, zijn gratis. De eerste cursus is voor ZZP’ers, de tweede voor het MKB en de derde voor sportclubs en vrijwilligersorganisaties. De strekking van de cursussen is gelijk. De cursisten leren hun online communicatie te begrijpen en te organiseren. Het gaat hierbij niet alleen om social media, maar om het geheel.

Het spreken voor groepen en verzorgen van cursussen is ontstaan nadat ik mijn medewerking verleende aan een minor overheidscommunicatie van de CHE. Studenten zijn zo leuk!

Ik weet dat het filmpje niet helemaal klopt qua verhoudingen, maar het werd gemaakt door een groep ontzettend leuke studenten en daarom is het het mooiste filmpje van 2010 als je het mij vraagt.

Toekomst

Ondernemer zijn is geen voorwaarde voor mijn toekomstbeeld, dus waar ik ben over een paar jaar weet ik niet. Als wat ik doe in overeenstemming is met wat voor mij belangrijk is, dan ben ik al snel tevreden.