Contrastversie favicon ComBron Communicatie DaVinci Resolve naslaggids


DaVinci Resolve naslaggids

Vertaling DaVinci Resolve naslaggids voor Mac, Linux en Windows!

DaVinci is een fabrikant van apparatuur en software gebruikt door professionals bij het vervaardigen van o.a. Hollywood-films, tv-shows en commercials.


ComBron wordt niet betaald of anderszins gecompenseerd voor deze vertaling. We hebben zelfs geen contact met Blackmagic of de importeur. Voor supportvragen e.d. dient u zich tot Blackmagic of uw detaillist te wenden.

In deze nasslaggids


Deze handleiding voor DaVinci Resolve bestaat uit acht onderdelen. Iedere keer als er een deel beschikbaar komt, dan verandert het plaatje in een aanklikbaar plaatje. Een link dus:

Handleiding DaVinci Resolve. Dit hoofdstuk fungeert als inleiding. In de Engelstalige handleiding van DaVinci Resolve heet dit hoofdstuk "getting started".

Inleiding

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Media behandeld. De handleiding heeft het over ingest and organize media, hetgeen zoveel als "media opnemen en organiseren" betekent.

Media

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Cut behandeld. Cut vertalen we met "knippen". We maken clip vóór bewerking op de juiste lengte.

Knippen (cut)

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Edit behandeld. Edit in het Nederlands vertaald is bewerken.

Bewerken (edit)

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fusion behandeld. Het woord Fusion wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fusion is het onderdeel dat kan worden vergeleken met Adobe After Effects.

Fusion

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Color behandeld. Color vertalen we met kleur. We bewerken de kleuren en contrasten van de video.

Kleur (Color)

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fairlight behandeld. Fairlight wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fairlight is het onderdeel waarin we het geluid bewerken.

Fairlight

Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Deliver behandeld. Deliver in het Nederlands vertaald is afleveren, maar we noemen het hier Eindproduct omdat we het eindproduct renderen en eventueel uploaden.

Delivery


ComBron vertaalt de naslaggids (Reference Manual) omdat het het publiceren van video’s wil stimuleren. De eerste slogan van ComBron luidde: ComBron maakt professionele communicatie voor iedereen bereikbaar. Die missie zorgt er nu voor dat Vlaanderen kan beschikken over een vertaalde handleiding. Helaas is het niet mogelijk om een exact vertaalde versie van de naslaggids van Blackmagic aan te bieden, omdat de gids meer dan 4.000 pagina’s telt en DaVinci Resolve regelmatig herzien wordt. Deze vertaling is dus niet feilloos en zal altijd achter de feiten aan lopen.