Inleiding

Als je DaVinci Resolve installeert en voor het eerst opent, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je leert hoe het werkt.

Automatische updates voor DaVinci Resolve

Om ervoor te zorgen dat je altijd de nieuwste versie van DaVinci Resolve gebruikt, kun je nu naar DaVinci Resolve > Controleren op updates gaan. Hiermee krijg je meldingen over nieuwe versies en kun je deze downloaden zodra ze beschikbaar zijn.

Waarom is deze handleiding zo enorm?

In de loop der jaren is DaVinci Resolve uitgegroeid tot een programma met professionele tools en workflows voor editing, compositing en audiomixing, naast de kleurcorrectietools waarmee DaVinci Resolve begon. Elk van deze functies is ontzettend uitgebreid. Hierdoor is de handleiding steeds dikker geworden met elke nieuwe pagina, tool en parameter die is toegevoegd. We willen het gebruik zo makkelijk mogelijk maken en oplossingen bieden voor de talloze problemen die zich tijdens het postproductieproces kunnen voordoen. Hoewel we ons realiseren dat deze handleiding overweldigend veel informatie bevat, is ons doel altijd geweest om (hopelijk) elke functie en workflow die je in DaVinci Resolve tegenkomt ergens in deze handleiding uit te leggen. We vertrouwen erop dat de hypergelinkte inhoudsopgave en zoekfunctie van jouw favoriete PDF-reader je helpen de informatie te vinden die je nodig hebt, evenals context en tips om optimaal gebruik te maken van de geboden tools.

Navigatiegids

Voor het gebruiksgemak zijn alle inhoudsopgaven in deze handleiding hypergelinkt en per onderdeel voorzien van een kleur. Door op een titel te klikken, word je naar het juiste gedeelte van de handleiding gebracht.