Contrastversie favicon ComBron Communicatie Eerste gebruik Saffire PRO 40

De Saffire PRO 40 heeft twee 6-pins FireWire-aansluitingen aan de achterkant. U kunt uw computer op een van de twee FireWire-poorten aansluiten. Dit werkt met alle huidige FireWire-standaarden en -verbindingen: FireWire 400 (6-pins of 4-pins aansluiting) en FireWire 800.

Voer de installatie-instructie uit vóórdat u de Saffire PRO 40 aansluit op uw computer.

Dit zorgt ervoor dat de juiste stuurprogramma’s worden gebruikt, waardoor onverwacht gedrag wordt voorkomen.

De Saffire PRO 40 heeft netstroom nodig. Voor de stroomvoorziening is een stroomkabel meegeleverd.

Saffire PRO 40-apparaten die vanaf de zomer van 2013 werden verzonden, zijn geleverd met een 6-pins naar 9-pins FireWire-kabel (FireWire 400-800). Mogelijk hebt u alleen een 6-pins FireWire 400-connector op uw computer. In dit geval moet u een 6-pins naar 6-pins FireWire 400-kabel aanschaffen.

Op sommige pc-laptops kan de FireWire-verbinding 4-pins FireWire zijn. Als dit het geval is, dient u een 6-pins naar 4-pins kabel aan te schaffen. Ook is het mogelijk dat u alleen een Thunderbolt-poort op uw computer heeft. FireWire is compatibel met Thunderbolt door het gebruik van een Apple FireWire naar Thunderbolt-adapter.

Opmerking over bandbreedte:

Overwegingen bij FireWire – De meeste computers zijn uitgerust met 1 FireWire-bus. Het kan zijn dat de computer over meerdere FireWire-poorten (connectoren) beschiktt, maar deze zijn doorgaans allemaal verbonden met 1 fysieke chip die de bus aanstuurt.

De FireWire-chip is beperkt in de hoeveelheid databandbreedte die hij aankan, dus hoe meer FireWire-apparaten zijn aangesloten op de FireWire-bus, hoe meer data de bus moet verwerken en hoe groter de kans is dat er meer data is dan kan worden verwerkt. .

De Saffire PRO 40 zou goed moet functioneren naast andere apparaten die op dezelfde FireWire-bus zijn aangesloten. Of het echter in uw geval ook goed werkt, hangt af van welke andere FireWire-apparaten zijn aangesloten en wat ze doen. Een harde schijf die via FireWire gebruikt wordt voor het maken van back-ups of een digitale camera zouden bijvoorbeeld geen problemen mogen geven; maar bij gebruik van een FireWire-harde schijf die al uw samples streamt, of een FireWire DSP-box zoals de Focusrite Liquid Mix (d.w.z. wanneer er veel data wordt gestreamd op de FireWire-bus), bestaat de kans dat er meer gegevens worden gestreamd dan de FireWire-chip aankan. Dit zal resulteren in audio-uitval of verminderde prestaties op de Saffire PRO 40 of het andere aangesloten FireWire-apparaat.

Om deze reden raden we aan om voor elk FireWire-apparaat een aparte FireWire-bus te gebruiken. Dit kan een PCI / PCIe-kaart in uw desktop zijn, of een PCMCIA- of Express-kaart in uw laptop.

FireWire aansluiten en FireWire afkoppelen

Alle Saffire-eenheden voldoen aan de IEEE1394 (FireWire)-standaard, maar het kan zijn dat de FireWire-poort op het moederbord van uw computer of de FireWire-kaart dat niet doet.

Aansluiten en loskoppelen van een FireWire-poort die niet voldoet aan de IEEE1394-standaard kan leiden tot blijvende schade aan zowel de Saffire als uw computer.

Om blijvende schade te voorkomen:

Uw toestel(len) aansluiten

 • Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld
 • Sluit de Saffire aan op je computer
 • Sluit de voeding aan indien nodig
 • Zet je Saffire AAN
 • Zet uw computer AAN
 • Zet uw monitorluidsprekers AAN

Uw unit(s) loskoppelen

 • Saffire MixControl afsluiten
 • Zet uw monitorluidsprekers UIT
 • Zet je computer UIT
 • Verwijder de voeding indien gebruikt
 • Koppel je Saffire los