Contrastversie favicon ComBron Communicatie Portretfoto’s en Instagram

Iedere bedrijf dat haar team presenteert, is gebaat bij goede portretfoto’s. Welk filter van Instagram werkt het beste voor jouw portret?

Een foto met filter krijgt op Instagram doorgaans meer likes dan een foto zonder filter. Sterker, 10% van de foto’s op Instagram waarbij #nofilter vermeld wordt, is wel degelijk verfraaid met een filter. Als ondernemer zit je niet op Instagram omdat je zo graag erbij wilt horen toch? Blijkbaar is een filter een bruikbaar instrument om de foto’s van jou en/of je team bij meer mensen op het scherm te toveren.

Formaat portret Instagram

Advies formaat portret

  • Aanbevolen formaat portret: 1080 x 1350 pixels. Groter heeft geen zin, omdat de app van Instagram grotere foto’s toch verkleint.
  • Instagram zal het weergeven als: 600 x 749 pixels.

De reden om een grotere afbeelding te uploaden is Facebook, omdat Facebook het geuploade formaat overneemt.

Instagram filters voor portretten

Portretten: Aden, Ashby, Brennan, Ginza, Helena, Inkwell, Lark, Ludwig, Moon, Reyes, Rise, Stinson, Vesper, Walden.

Het is te eenvoudig om (voor welk onderwerp ook) te stellen dat er een filter bestaat dat altijd geschikt is en de foto ophaalt. Zie de foto’s hier daarom vooral als een eerste serie. De portretten die volgen zullen slechts één filter krijgen. Dat filter zal vooral toegespitst zijn op het kleurgebruik.

Welke hashtags gebruik je voor portretfoto’s op Instagram?

Gebruik geen Engelse woorden als je klanten Vlaams spreken. Zo voorkom je een hoop ruis in je resultaten. Het kan nooit kwaad te experimenteren met #hashtags. Een graadmeter is sowieso het aantal maal dat een hashtag gebruikt is. Je ziet dit op het moment dat je een hashtag in de tekst bij de foto zet. Je kunt proberen uniek te zijn, maar onthoudt dat er waarschijnlijk weinig mensen zoeken naar een term, als het bij anderen niet opkomt om een tag te gebruiken.

Goede tags:

  • de functie;
  • zijn/haar specialisme;
  • de sterke punten (om hem/haar via Instagram te prijzen);
  • de reden om de foto te plaatsen (jubilaris?) zodat klanten gericht kunnen reageren.

Bij de foto van Dagmar gaat dit natuurlijk niet op.

Kun je medewerkers zomaar taggen op Instagram?

Bespreek het eerst met medewerkers vóór ze te taggen. Bij veel mensen is het inmiddels heel gewoon dat de work-life-balance niet meer is zoals in de seventies, maar dat gaat niet voor iedereen op. Voorkom daarom negativiteit.