Tip 10: publiceer een how-to (handleiding) op woensdag.

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

Volgers ≠ vrienden. Vrienden zijn er voor je zonder er iets voor terug te vragen. Klanten en zakenpartners worden graag beter van de relatie met jouw onderneming. Publicatie-idee voor social media. Nummer 10 van 365.

Afbeelding met tekst: "Tip 10 (van 365). Plaats een how-to of een complete handleiding op woensdag." De afbeelding hoort bij de 365 tips en ideeën voor post op social media.

Een how-to (handleiding) hoeft niet altijd op je website te worden gepubliceerd

Een website is (nog steeds) de basis voor de online communicatie van een organisatie. Ook is het zo dat je ervoor moet zorgen dat je teksten en afbeeldingen uniek zijn. ComBron adviseert ondernemers CONTENT NOOIT OP TWEE PLAATSEN TE PUBLICEREN. De reden hiervoor is dat Google het opvat als plagiaat. Google wil verwijzen naar unieke content, daarom zal Google andere aanbieders van content voortrekken.

Google heeft er geen problemen mee als je een video op YouTube, Facebook of een van de ander platformen publiceert en deze vervolgens invoegt op je website, maar dat is waar de kruisbestuiving ophoudt. Een video van YouTube invoegen bij een post op LinkedIn, Facebook, etc, leidt tot minder exposure dan wanneer je een video uploadt naar het platform waarop deze gedeeld wordt.

Niet iedereen spreekt Engels

Klanten zijn dol op Nederlandse handleidingen, maar omdat er verhoudingsgewijs maar weinig mensen Nederlands spreken, worden de handleidingen van producten lang niet altijd vertaald in het Nederlands.


Video’s doen het goed op alle platformen. Wil je leren hoe je een video moet bewerken? Kijk dan onze video over DaVinci Resolve voor beginners. DaVinci Resolve is misschien wel het beste videobewerkingsprogramma. Het wordt niet voor niets in Hollywood gebruikt door alle grote colorists.

Belangrijk voor een socialmediabericht op woensdag

  • Op woensdag en vrijdag is de bezettingsgraad op kantoren het laagst.
  • De-week-is-weer-doormidden-grappen kunnen sommige volgers flink irriteren, maar vrolijkheid wordt doorgaans op prijs gesteld.
  • Woensdag is op één na de beste dag om te offreren.


Publicatie-idee social media voor:
  • woensdag 12 januari 2022
Bronnen en lezenswaardigheden

Reageren? Graag!