Frame width or height can not be an odd number

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

Wat moet je doen als je de melding: Render Job failed as the current clip could not be processed. Frame width or height can not be an odd number in DaVinci Resolve krijgt als je een video gaat renderen?

De melding Render Job failed as the current clip could not be processed. Frame width or height can not be an odd number in DaVinci Resolve veroorzaakt veel verwarring bij Nederlands sprekende videobewerkers. Dat komt doordat we geneigd zijn om odd numbers met vreemde getallen te vertalen. De melding komt dan ook op momenten dat je een video gaat renderen met een niet-standaard maat zoals bijvoorbeeld de omslagvideo van Facebook. Facebook geeft aan dat het beste resultaat wordt bereikt bij een resolutie van 1250 x 463 pixels. Een beeldhoogte van 463 pixels is vreemd, maar dat wordt niet bedoeld met odd numbers.

Odd numbers = oneven getallen

Een oplossing voor de melding kan een pixeltje minder hoogte zijn. De onderstaande video is dezelfde video als we op Facebook plaatsten toen Facebook het uiterlijk van het platform aanpaste in september 2020. De resolutie is 1250 x 462 pixels ipv de gewenste 1250 x 463 pixels.

Facebook wil dat de breedte van een omslagvideo 2,7 maal breder is dan de hoogte. Als je de verhoudingen van je video volledig intact wenst te houden kun je er ook voor kiezen de video gewoon 2x zo groot te maken. De onderstaande video is 2500 x 926 px.

YouTube is niet gewend aan deze beeldverhoudingen.

Reageren? Graag!