Contrastversie favicon ComBron Communicatie Opnemen Rode NT-USB

De gouden stip op de voorkant van de NT-USB geeft de voorkant van de microfoon aan en het opneemgebied van de capsule. De microfoon (en gouden stip) moet altijd naar de geluidsbron gericht zijn die u wilt opnemen.

Pop shield (popfilter)

We raden ten zeerste aan om het meegeleverde popschild te gebruiken voor alle vocale opnames. Dit helpt bij het minimaliseren van plosieve geluiden (harde ‘P’, ‘B’, ‘T’ en ‘K’ geluiden) die een plotselinge luchtstraal produceren waardoor de capsule overbelast kan raken en een ‘knallend’ geluid kan produceren.

Eventueel vocht op de microfooncapsule kan problemen veroorzaken bij een condensatormicrofoon zoals de NT-USB, maar het gebruik van het popschild verkleint het risico dat dit gebeurt.

De plaatsing van de microfoon en ten opzichte van de vocalist kan op verschillende factoren variëren, waaronder de akoestiek van de ruimte, de vocale prestatie en of de vocalist een hoge of diepe stem heeft.

Afstand tot de microfoon

Een ideale referentie is om te beginnen met de NT-USB met het popschild bevestigd, direct voor de vocalist gemonteerd, op ongeveer 15 cm afstand. Het popschild helpt de artiest op een constante minimale afstand van de microfoon te houden en helpt om redelijke opnameniveaus te behouden. Door de vocalist iets dichterbij te plaatsen, zal de vocale klank intiemer en voller klinken, terwijl door de vocalist naar achteren te bewegen de vocal een beetje meer ‘lucht’ of kamergeluid krijgt, en zal het nabijheidseffect verminderen (verhoogde bas of lage frequentierespons wanneer de geluidsbron is heel dichtbij).

Er moet worden geëxperimenteerd met de hoek van waaruit de microfoon wordt aangesproken, aangezien er andere resultaten kunnen worden behaald als de vocalist ‘off-axis’ op de microfoon (en de gouden stip) staat.