Contrastversie favicon ComBron Communicatie FAQ ShuttlePRO v2 en ShuttleXpress

Met welke computersystemen werkt de Shuttle?

De Shuttle werkt op zowel Windows als Mac. Helaas ondersteunen we Linux niet officieel. Sommige eindgebruikers hebben echter stuurprogramma’s en plug-ins gemaakt die Linux op ons forum ondersteunen. Zoek op Contour Design forum naar Linux-ondersteuning.

Ik ben een aantal covers van knoppen van mijn Shuttle PRO v2 kwijtgeraakt. Kan ik nieuwe bestellen?

Je kunt Contour Design bellen of e-mailen, en we sturen u graag enkele button covers, passend bij het type van je Shuttle. Stuur een e-mail naar shuttle@contourdesign.com voor meer informatie.

Waar vind ik labels voor de knoppen van mijn Shuttle?

Je kunt een pdf met daarop de Shuttle-knoplabels downloaden op de ShuttlePRO v2-productpagina van Contour Design.

Met welke programma’s en applicaties werkt de Shuttle?

Er zijn honderden programma’s waarmee de Shuttle kan werken en er zijn standaardinstellingen voor veel populaire programma’s. U kunt een pdf-lijst met de huidige instellingen die we ondersteunen downloaden op de ShuttlePRO v2 productpagina van Contour Design.

Staat het programma dat u zoekt niet in de lijst, dan zijn er 3 opties voor u beschikbaar:

(1) Er zijn door gebruikers gemaakte instellingen beschikbaar op ons forum.
(2) Zelf aangepaste instellingen maken met behulp van de instructies op de instellingenpagina.
(3) Contact met ons opnemen via shuttle@contourdesign.com voor hulp bij het maken van aangepaste instellingen.

Werkt de Shuttle ook met Android?

Momenteel niet, onze belangrijkste focus is Mac en Windows.

Kunt u de shuttle op één programma vergrendelen?

De shuttle zal niet op één programma vergrendelen. Het werkt door toetsaanslagen te genereren die automatisch naar de voorgrondtoepassing worden geleid. Dit geldt voor zowel Mac als Windows.

Ik wil de Shuttle gebruiken met software die ik aan het ontwikkelen ben, maar ik wil het Shuttle-bedieningspaneel/apparaatconfiguratie niet gebruiken. Is er een softwareontwikkelingskit voor de shuttle?

Ja, stuur ons een e-mail met uw gegevens op shuttle@contourdesign.com, dan zal iemand contact met u opnemen over de SDK-bestanden.

Waarom kan ik het Shuttle-pictogram met de verborgen pictogrammen niet laten staan en wat betekent de term ‘in focus’? (Windows-gebruikers)

De term ‘in focus’ verwijst naar welk programma op de voorgrond staat. De Shuttle werkt net als een toetsenbord en reageert op het programma dat op de voorgrond staat. Om de Shuttle in een ander programma te gebruiken, moet u op het programma klikken voordat u de Shuttle gebruikt.

Door het Shuttle-pictogram naar het klokgebied te verplaatsen, kunt u controleren welke instellingen worden gebruikt voor het programma waarop de focus staat. Als u meer dan één instelling heeft gemaakt voor een specifiek programma, kunt u hiermee tussen instellingen schakelen. Er zijn ook enkele programma’s die meer dan één standaardinstelling beschikbaar hebben. Dit helpt verwarring te voorkomen als u de aangepaste instellingen wijzigt en de wijzigingen niet opmerkt terwijl u de Shuttle gebruikt.

Om het Shuttle-pictogram te verplaatsen, klikt u op de pijl-omhoog naast het klokgebied en sleept u het Shuttle-pictogram naar een willekeurig gebied in de buurt van de klok. Zodra het Shuttle-pictogram altijd zichtbaar is, kunt u zien welk programma de focus heeft door de cursor over het Shuttle-pictogram te bewegen. Als u op het pictogram klikt, worden de instellingen die door de Shuttle-driver zijn geselecteerd, weergegeven met een vinkje ernaast.