Tip 19: organiseer een uitverkoop op vrijdag.

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

Winkeldochters hebben een functie. Toch noemen we ze liever NOS-artikelen (New Old Stock). Organiseer een uitverkoop op vrijdag. Publicatie-idee voor social media. Nummer 19 van 365.

Afbeelding met tekst: "Organiseer een uitverkoop op vrijdag. Tip 19." De afbeelding hoort bij de 365 tips en ideeën voor post op social media.

De uitverkoop op vrijdag betreft een paar specifieke artikelen. Op = op!

Met een opruiming verklein je je risico

NOS-artikelen moet je sexy maken, want er is een reden waarom niemand ze gekocht heeft. De term New Old Stock helpt je hierbij. Je verkoopt geen stofnesten of winkeldochters. Je verkoopt kansen. Kansen om artikelen te kopen die niet meer gemaakt worden. Niks tweedehands, maar gewoon nieuw.

Uiteraard moeten klanten gemotiveerd worden met een korting. Als je liever geen korting verleent, kun je wachten tot de NOS-artikelen verzamelaarswaarde krijgen, maar dan loop je het risico dat dat nooit gebeurt. Dan heb je artikelen die rente en opslag gekost hebben, maar waarvan de verkoopprijs deze kosten niet dekt.

Belangrijk voor een socialmediabericht op vrijdag

  • Op woensdag en vrijdag is de bezettingsgraad op kantoren het laagst.
  • Er werken minder mensen op vrijdag, dus zijn er ook minder verkopers (verkopers zijn immers mensen) actief. M.a.w.: op vrijdag heb je minder concurrentie.

Waarom een lelijke Engelse term ipv winkeldochters?

Winkeldochters zijn artikelen die niet verkocht zijn in de periode waarin dit de bedoeling was. De naam winkeldochter komt uit een minder vrouwvriendelijke tijd en stond voor een meisje dat er niet in slaagde te trouwen. Er bestond blijkbaar geen hoger streven voor meisjes dan zich beschikbaar te stellen voor het bed en het aanrecht.


Publicatie-idee social media voor:
  • vrijdag 21 januari 2022
Bronnen en lezenswaardigheden

Reageren? Graag!