Tip 23: ga LIVE op dinsdag (live-streaming werkt GEWELDIG GOED).

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

“Live gaan” lijkt moeilijker dan het is. Probeer het uit en ontdek hoe YouTube en consorten je graag van kijkers willen voorzien. Live streamen werkt namelijk geweldig goed. Publicatie-idee voor social media. Nummer 23 van 365.

Afbeelding met tekst: "Tip 23 van 365. Start een live stream op dinsdag. Tip 23."

Streamen kan tegenwoordig op veel verschillende platforms. Het is mogelijk om op meerdere social media tegelijk live uit te zenden, maar dat raad ik af. Streamen is niet moeilijk, maar ook eenvoudige taken vergen oefening.

Zoek het juiste platform om te streamen

De antwoorden op twee vragen bepalen samen waar je het beste kan streamen:

  1. Op welk platform heeft mijn bedrijf het meeste succes?
  2. Welk platform heeft op papier de meeste potentie?

Het antwoord op vraag 1 is eenvoudig. Het antwoord op vraag twee wordt bepaald door de aard van je bedrijf. Lever je aan consumenten of aan andere bedrijven/organisaties? Het maakt niet uit welk antwoord je geeft. Kan het nog waziger? Nee. Voor veel bedrijven is het een uitgemaakte zaak. B2B staat voor dit soort ondernemingen gelijk aan LinkedIn, maar zo zwart-wit is het niet. Vergeet in ieder NOOIT dat klanten in het geval van B2C een persoonlijke aanpak verwachten. Met die gedachte in het achterhoofd begrijp je ineens waarom veel campagnes op Facebook weggegooid geld zijn en waarom dat opvallend persoonlijke product tussen de foto’s van je vrienden op Instagram je zo opvalt.


Vergeet

Woordmerk Twitch

niet!


Bij streamen denk je snel aan YouTube en Facebook, en terecht. YouTube en Facebook doen namelijk erg hun best om je publiek te brengen. Ga jij live op YouTube? Dan zet YouTube je een aankondiging over je uitzending bij je volgers op de voorpagina. Maar…

…waarom negeren we de plek waar streamen de standaard is? Op Twitch vertonen iedere dag duizenden gamers hun kunsten.

Videoplatform Twitch richt zich al sinds 2011 op streamers. De gebruikers zijn doorgaans jonge gamers die streamen via persoonlijke kanalen. Het is niet voor iedereen, maar voor ondernemers die een connectie hebben (of willen) met deze groep is Twitch een geschenk.

Wil me meer weten over streamen? Houdt dan de website in de gaten, want ComBron komt binnenkort met een serie over het zakelijk inzetten van OBS Studio.

Belangrijk voor een socialmediabericht op dinsdag:

  1. Dinsdag is de meest productieve dag van de week.
  2. Dinsdag is voor veel mensen de eerste dag van de week op kantoor omdat ze op maandag telewerken. Dinsdag was echter reeds de meest productieve dag vóórdat thuiswerken gemeengoed werd.


Publicatie-idee social media voor:
  • dinsdag 25 januari 2022
Bronnen en lezenswaardigheden

Reageren? Graag!