Tip 26: deel op vrijdag een blogbericht dat je hebt geschreven.

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

Zorg voor extra aandacht voor je nieuwste blogtekst door een link naar je website te delen. Een paar tips om het er goed uit te laten zien. Publicatie-idee voor social media. Nummer 26 van 365.

Tips voor het delen van pagina’s en berichten van je website (WordPress)

Zorg ervoor dat je website gereed is om je werk optimaal te delen. Gebruik je WordPress? Dan heb je geluk en is het maken van mooie links eenvoudig.

Benodigde tijd: 1 minuut

Hoe zorg ik ervoor dat de links naar mijn WordPress-website zo goed mogelijk overkomen?

  1. Download, installeer en activeer Yoast SEO.

    Yoast SEO zorgt ervoor dat je links er geweldig uitzien. De link naar de (gratis) plugin staat onderaan de pagina in de “Bronnen en lezenswaardigheden”.Logo Yoast SEO.

  2. Zorg voor afbeeldingen met het juiste formaat voor Twitter, LinkedIn en Facebook.

    De afbeelding voor Facebook is 1.200 x 630 px en de afbeelding voor Twitter is 1.024 x 512 px. De afbeelding voor LinkedIn hoeft niet gemaakt te worden, want LinkedIn gebruikt de afbeelding die je gemaakt hebt voor Facebook.Schermafbeelding van het gedeelte van de plugin Yoast SEO waarin de gegevens en afbeelding voor Facebook worden ingesteld.

De plugin (Yoast SEO) is erg eenvoudig in het gebruik en werkt voor veel meer dan alleen hoe je gedeelde links eruitzien. Probeer het gerust uit. Dit is een plugin die je niet mag missen!

Meer Yoast?

Belangrijk voor een socialmediabericht op vrijdag

  • Op woensdag en vrijdag is de bezettingsgraad op kantoren het laagst.
  • Er werken minder mensen op vrijdag, dus zijn er ook minder verkopers (verkopers zijn immers mensen) actief. M.a.w.: op vrijdag heb je minder concurrentie.

Publicatie-idee social media voor:

vrijdag 28 januari 2022

Bronnen en lezenswaardigheden

Reageren? Graag!