Tip 27: deel op zaterdag alle diensten die je aanbiedt.

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

Posts zonder links krijgen meer exposure op social media. Vertel over je producten en diensten op zaterdag zonder naar je bedrijfswebsite te linken. Publicatie-idee voor social media. Nummer 27 van 365.

Afbeelding met tekst: "Tip 27 van 365. Presenteer alle producten en diensten op zaterdag. Tip 27."

We maken er bij ComBron geen geheim van dat efficiency, marketing en het weekend geen vanzelfsprekende drie-eenheid vormen. Gelukkig zijn we niet voor één gat te vangen.

Een duurzame social media sessie? Jawel!

Social media en duurzaamheid, is dat niet hetzelfde als een koe en eierenleggen? Social media is vluchtig en ontbeert bijna alle voordelen van een website, maar gelukkig niet alle.

De producten en diensten als fotoalbum op Facebook en als verzameling op Instagram

Een fotoboek op Facebook wordt vaak onderschat. Het fotoalbum is het duurzaamste deel van een facebookpagina, omdat:

  1. In tegenstelling tot een post verdwijnt een fotoalbum niet in de diepe regionen van de tijdlijn. Sterker, iedere keer als er een foto aan het album wordt toegevoegd, verschijnt hierover een melding op de tijdlijn van de volgers/fans van je bedrijfspagina op Facebook.
  2. Het fotoalbum krijgt een titel en een beschrijving, maar ook een mogelijkheid tot taggen en het vermelden van een locatie. Er zijn weinig manieren waarmee je eenvoudiger de betrokkenheid kan stimuleren.

Het aanleggen van een collectie/verzameling op Instagram is minder duurzaam. Kijk voor inspiratie gerust eens bij misschien wel de beste instagrampagina van Nederland.

De KLM heeft een naam hoog te houden op het gebied van internetmarketing in het algemeen en webcare in het bijzonder. Een duik in de collecties van KLM op Instagram prikkelt mijn communicatiehart. Let vooral op hoe ze de respectvol gebruik weten te maken van het publiek door ze te taggen. Het is duidelijk dat de foto’s van reizigers niet zonder toestemming geplaatst zijn. Social media marketing op hoog niveau. De kruishoogte? Minstens 60.000 voet!

Belangrijk voor een socialmediabericht op zaterdag

  • Op zaterdag en zondag wordt er een andere toon verwacht.
  • Het weekend is voor B2C (business to customer).

Publicatie-idee social media voor:
  • zaterdag 29 januari 2022
Bronnen en lezenswaardigheden

Reageren? Graag!