DaVinci Resolve 17 is “out-of-beta”

Photo of author
Door: Edo Dijkgraaf

DaVinci Resolve 17 verscheen in november van 2020 in een beta-versie. Blackmagic Design denkt dat DaVinci Resolve 17 inmiddels stabiel genoeg is, daarom werd op 24 februari 2021 de testversie (bètaversie) omgeruild voor de definitieve (omega) versie van DaVinci Resolve 17.

Installeren upgrade DaVinci Resolve 17

Benodigde tijd: 7 minuten

Upgraden naar DaVinci Resolve 17. De afbeeldingen bij de handleiding zijn van DaVinci Resolve Studio. Het upgraden van de gratis versie en de studioversie verloopt exact hetzelfde.

 1. Klik op Download als je de melding krijgt dat er een update beschikbaar is.

  De melding ziet er als volgt uit. Nadat je op Download geklikt hebt, opent er een nieuw tabblad van je browser en start de download. Als de download gereed is, ga je naar je map Download. Pak het bestand (.zip) uit. Sluit DaVinci Resolve 16 af als het programma nog draait. Melding van Blackmagic Design dat er een update beschikbaar is. DaVinci Resolve Studio 17.0.

 2. Kies wat er geïnstalleerd dient te worden.

  Omdat Blackmagic Design nooit rommel meestuurt, installeer ik altijd lukraak alles, maar dat hoeft natuurlijk niet.
  Klik na het kiezen op Install als je DaVinci Resolve wilt installeren of op Close als je het installatieproces wilt beëindigen. DaVinci Resolve Installer.

 3. Dubbelklik op het uitgepakte bestand om DaVinci Resolve 17 te installeren.

  De wizard zal je nu door het installatieproces leiden. Klik op next.Wizard voor het installeren of updaten van DaVinci Resolve.

 4. Stem in met de gebruiksvoorwaarden of keur ze af.

  Om DaVinci Resolve te installeren wil Blackmagic Design dat je de gebruiksvoorwaarden goedkeurt. Doe je dat niet, dan wordt het programma niet geïnstalleerd. License Agreement DaVinci Resolve.

 5. Kies waar het programma geïnstalleerd dient te worden.

  Doorgaans kiest een installatieprogramma zelf de juiste locatie. Zo niet, dan kan dat hier worden aangepast.Instellen van de installatielocatie DaVinci Resolve.

 6. Installeren maar!

  Het daadwerkelijke installeren kan nu eindelijk beginnen.Starten installatie DaVinci Resolve.

 7. Blijf tijdens het installeren bij de computer.

  Het kan zijn dat de wizard tijdens het installeren nog vragen stelt.Scherm installatieproces DaVinci Resolve.

 8. Klik op Finish als de wizard meldt dat de setup compleet is.

  Maar let op, want je bent nog niet klaar.Installatiewizard gereed.

 9. Klik de melding van Windows weg.

  Het installatieprogramma had al gemeld dat de wizard klaar was, maar Windows was blijkbaar niet zeker of je wel zonder deze lelijke melding kan. Waarvoor onze dank meneer Gates!
  Installatie compleet.

 10. Start DaVinci Resolve 17 op en werk de database bij.

  Zoals bij stap 8 al gemeld is, was de installatie nog niet echt gereed. Blackmagic Design adviseert na installatie namelijk nog om de database te upgraden als je DaVinci Resolve 17 opstart.Upgrade database na installatie upgrade.

 11. Open na het upgraden van de database een project om te kijken of alles naar behoren werkt.

  Welkom in een mooie nieuwe stap voorwaards. Je video’s worden vanaf nu nog mooier, want je hebt meer mogelijkheden dan ooit tevoren.Tabblad Edit DaVinci Resolve 17.


DaVinci Resolve 17 komt met veel nieuwe snufjes

Wie op YouTube weleens iets bekijkt over video-editing heeft het niet kunnen missen. De nieuwe versie is voorzien van veel nieuwe mogelijkheden. Blackmagic Design zegt er zelf het volgende over:

DaVinci Resolve 17 is een belangrijke nieuwe release met meer dan 100 nieuwe functies en 200 verbeteringen! De kleurenpagina bevat nieuwe HDR-sorteerhulpmiddelen, opnieuw ontworpen primaire bedieningselementen, op AI gebaseerd magisch masker en meer. Fairlight werkt de selectiehulpmiddelen voor muis en toetsenbord bij, zodat u sneller kunt werken, samen met Fairlight Audio Core en FlexBus, een audio-engine van de volgende generatie en busing-architectuur met ondersteuning voor 2000 tracks! Editors krijgen een overzicht van metagegevens met bin-verdelers, ingezoomde golfvormen voor het bijsnijden van audio, slimme reframing, een uniforme inspecteur en tientallen andere tijdbesparende tools. Bovendien kunnen composities die zijn gemaakt in Fusion nu worden gebruikt als effect, titel of overgang op de bewerk- en knippagina’s!

Blackmagic Design

Zie ook:

Reageren? Graag!