Contrastversie favicon ComBron Communicatie Inleiding


Inleiding (getting started)

Inleiding Blackmagic DaVinci Resolve


Wanneer je DaVinci Resolve installeert en vervolgens voor de eerste keer opent, zijn er een paar dingen die je wilt weten voordat je begint te leren werken.


Automatische DaVinci Resolve-updates


Schermafbeelding van de melding die DaVinci Resolve geeft als DaVinci Resolve Studio 18 up-to-date is.

Om het gemakkelijker te maken om ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van DaVinci Resolve gebruikt, kunt u nu DaVinci Resolve > Controleren op updates kiezen om u op de hoogte te stellen van nieuwe versies en deze indien beschikbaar te downloaden.


Uitleg opbouw en verwijzingen handleiding DaVinci Resolve

De naslaggids bestaat uit acht delen. Ieder deel is onderverdeeld in hoofdstukken. De acht delen hebben ieder een eigen kleur. Bovenaan de pagina wordt een inhoudsopgave van het betreffende hoofdstuk geplaatst. Onder iedere pagina wordt een navigatieblok geplaatst met in de linker kolom de inhoud van het huidige onderdeel en rechts een overzicht van de verschillende delen.Inleiding DaVinci Resolve

In dit deel van de naslaggids:


Inleiding

Interface

Projectmanager

Voorkeuren en projectinstellingen

Bewegende beelden en visuele effecten in DaVinci Resolve

Handleiding DaVinci Resolve. Dit hoofdstuk fungeert als inleiding. In de Engelstalige handleiding van DaVinci Resolve heet dit hoofdstuk "getting started".
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Media behandeld. De handleiding heeft het over ingest and organize media, hetgeen zoveel als "media opnemen en organiseren" betekent.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Cut behandeld. Cut vertalen we met "knippen". We maken clip vóór bewerking op de juiste lengte.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Edit behandeld. Edit in het Nederlands vertaald is bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fusion behandeld. Het woord Fusion wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fusion is het onderdeel dat kan worden vergeleken met Adobe After Effects.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Color behandeld. Color vertalen we met kleur. We bewerken de kleuren en contrasten van de video.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fairlight behandeld. Fairlight wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fairlight is het onderdeel waarin we het geluid bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Deliver behandeld. Deliver in het Nederlands vertaald is afleveren, maar we noemen het hier Eindproduct omdat we het eindproduct renderen en eventueel uploaden.
ComBron » DaVinci Resolve naslaggids » Inleiding