Aan de slag

Als je DaVinci Resolve installeert en vervolgens voor de eerste keer opent, zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten voordat je begint.

Automatische DaVinci Resolve-updates

Voor wie graag de nieuwste versie van DaVinci Resolve gebruikt, is het mogelijk om via DaVinci Resolve > Check For Updates te controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is en deze te downloaden.

(het plaatje hieronder is tijdelijk)

DaVinci Resolve kan vanaf nu automatisch checken op updates en melden als er updates beschikbaar zijn.

In de loop der jaren is DaVinci Resolve geëvolueerd om de professionele bewerkings-, compositie- en audiomixfuncties en -workflows toe te voegen aan het kleurbewerkingsprogramma dat DaVinci Resolve oorspronkelijke was. Ieder “domein” binnen het programma als geheel is ongelooflijk diep. Met als gevolg dat de documentatie toenam bij elke nieuwe pagina, tool en parameter die werd toegevoegd, om het leven gemakkelijker te maken en de talloze problemen op te lossen die tijdens het postproductieproces kunnen ontstaan.

Hoewel het jammer is dat deze gebruikershandleiding een overweldigende hoeveelheid informatie bevat, hebben we er altijd als doel gesteld ervoor te zorgen dat (hopelijk) elke bediening en workflow die u tegenkomt in DaVinci Resolve ergens in de inhoud van deze pagina’s wordt uitgelegd. Daarom hopen we dat u de inhoudsopgave (TOC) met hyperlinks en de zoekfunctionaliteit van uw favoriete PDF-browser nuttig zult vinden bij het vinden van de informatie die u nodig hebt, samen met context en tips om u te helpen het meeste uit de aangeboden tools te halen.

Navigatiemenu van deze handleiding

Om het navigeren in deze handleiding te vergemakkelijken, is elke inhoudsopgave (TOC) in deze handleiding voorzien van een hyperlink, en door op elke titel te klikken, ga je naar het juiste deel van de handleiding. Aan de linkerkant van elke pagina (desktop) of aan de onderkant van de pagina (mobiele telefoon en tablet) bevindt zich een interactief tabblad.

Afgezien van de inleiding hebben alle onderdelen een eigen kleur:

Cut
Resolve FX
Algemene verbeteringen

De rode kleur van Media en het magenta van Resolve FX zijn niet exact overgenomen omdat we de contrastverhouding voor lezers met een visuele beperking belangrijker vinden dan het exact kopieren van het ontwerp van Blackmagic Design.