Contrastversie favicon ComBron Communicatie Projectmanager (Project Manager)


Projectmanager

Projectmanager DaVinci Resolve


Voor de meeste gebruikers is de projectmanager het eerste venster dat u ziet wanneer u DaVinci Resolve opent. De Project Manager is een gecentraliseerde interface voor het beheren van alle projecten van de gebruiker die momenteel is ingelogd, wiens naam in de rechterbovenhoek van een projecttitelbalk verschijnt.

Inleiding DaVinci Resolve

De Project Manager (Blackmagic schrijft het als twee losse woorden) is ook de plaats waar je projecten importeert en exporteert van en naar DaVinci Resolve, of je nu projecten van gebruiker naar gebruiker verplaatst of projecten van het ene DaVinci Resolve-werkstation naar het andere overzet. Met de projectmanager kun je ook de projectbibliotheken organiseren die worden gebruikt om alles in DaVinci Resolve te beheren met behulp van de zijbalk van de projectbibliotheek.

Om een ​​project te openen, dubbelklik je op het betreffende project. Om een ​​nieuw project aan te maken, dubbelklik je op het pictogram Untitled Project of klik je op de knop New Project.

Schermafbeelding van de Project Manager van DaVinci Resolve 18. Deze afbeelding is gemaakt door Edo Dijkgraaf van ComBron en hoort bij de vertaling van de handleiding.

De projectmanager toont alle projecten van de huidige gebruiker. Zie hoofdstuk 3, “Projecten en projectbibliotheken beheren” voor meer informatie over de projectmanager.


Inleiding DaVinci Resolve

In dit deel van de naslaggids:


Inleiding

Interface

Projectmanager

Voorkeuren en projectinstellingen

Bewegende beelden en visuele effecten in DaVinci Resolve

Handleiding DaVinci Resolve. Dit hoofdstuk fungeert als inleiding. In de Engelstalige handleiding van DaVinci Resolve heet dit hoofdstuk "getting started".
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Media behandeld. De handleiding heeft het over ingest and organize media, hetgeen zoveel als "media opnemen en organiseren" betekent.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Cut behandeld. Cut vertalen we met "knippen". We maken clip vóór bewerking op de juiste lengte.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Edit behandeld. Edit in het Nederlands vertaald is bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fusion behandeld. Het woord Fusion wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fusion is het onderdeel dat kan worden vergeleken met Adobe After Effects.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt het tabblad Color behandeld. Color vertalen we met kleur. We bewerken de kleuren en contrasten van de video.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Fairlight behandeld. Fairlight wordt NIET in het Nederlands vertaald. Fairlight is het onderdeel waarin we het geluid bewerken.
Handleiding DaVinci Resolve. In dit hoofdstuk wordt de pagina Deliver behandeld. Deliver in het Nederlands vertaald is afleveren, maar we noemen het hier Eindproduct omdat we het eindproduct renderen en eventueel uploaden.