Fusion voor beginners

DaVinci Resolve Fusion handleiding voor beginners. Net als met Adobe After Effects maak je met Fusion titels, effecten en complete templates. Fusion doet zeker niet onder voor AE, maar After Effects CC kost kost minstens $ 20,- per maand en videobewerkingsprogramma DaVinci Resolve is gratis.

Deze tutorial is bedoeld voor mensen die beginnen met videobewerking.

Sinds Blackmagic Design haar videobewerkingsprogramma DaVinci Resolve voorziet van Fusion, is het mogelijk om zelf visuele effecten en animaties van professionele kwaliteit te maken. Vanaf het moment dat je Fusion begint te gebruiken, bevindt je je in goed gezelschap. De meeste producenten van kaskrakers uit Hollywood en veel televisiestudio’s gebruiken namelijk precies hetzelfde programma.

Benodigd voor uitleg DaVinci Resolve Fusion

  • Computer (linux, Windows of Mac)
  • DaVinci Resolve (klik om de nieuwste versie te downloaden)

Video beginnershandleiding Fusion

Veelgestelde vragen (FAQ) Fusion

Wat is DaVinci Resolve Fusion?

Is DaVinci Resolve Fusion echt gratis?

Ja. Fusion maakt onderdeel uit van het gratis videobewerkingsprogramma DaVinci Resolve. Er bestaat ook een betaalde versie van DaVinci Resolve genaamd DaVinci Resolve Studio. Ook in de betaalde versie zit Fusion.

Wat zijn nodes?

Als je het Engelse woord node vertaalt, krijg je het woord knooppunt. De nodes worden in Fusion onderling met elkaar verbonden en vormen zo een stroomdiagram waarmee een bewegend beeld of een effect ontstaat.

Wat is de groene pijl die een (merge) node in gaat?

De groene pijl vormt de bovenste laag van dat wat (er via het witte vierkant) de node verlaat.Merge node met groene pijl.

Wat is de gele pijl die een (merge) node in gaat?

De gele pijl vormt de onderste laag van dat wat (er via het witte vierkant) de node verlaat.Gele pijl (driehoek) die een merge node in komt.

Wat is de blauwe pijl die een (merge) node in gaat?

De blauwe pijl komt altijd van een masker (vaak een rechthoek of een cirkel). Blauwe pijl die vanaf een masker de merge node in gaat.

Wat is het witte vierkant bij een node in DaVinci Resolve Fusion?

Het witte vierkant is de uitgang van de node. Het witte vierkant bundelt wat er bij de node is binnengekomen en geeft het door aan de volgende node.Wit vierkant ndde DaVinci Resolve Fusion.

Wat betekent VFX?

Visual Effects.

Wat is beter? Adobe After Effects of DaVinci Resolve Fusion?

Fusion is gratis, terwijl Adobe After Effects minimaal € 240,- per jaar kost. Je zou denken dat After Effects daarom beter is, maar dat is niet zo. Na ongeveer 8 jaar uitsluitend After Effects te hebben gebruikt, kwam Fusion beschikbaar op de computers van ComBron. Sindsdien staan beide programma’s op de computers. Als After Effects verwijderd wordt, zal het niet gemist worden, want het wordt nooit meer gebruikt.