Tips voor ondernemers op Instagram zijn onderweg!

Photo of author
Door: ComBron

Tips voor Instagram zijn handig. Niet alleen als je net begint, maar bijvoorbeeld ook als je kleurenblind bent en net zo goed wilt scoren als anderen. Goed nieuws, want de tips voor ondernemers op Instagram zijn onderweg!

Foto van Edo Dijkgraaf met een unicorn. De foto is gespiegeld, zodat er twee dikke veertigers met een opblaas-unicorn om hun middel staan. De foto hoort bij het artikel: "Tips voor ondernemers op Instagram zijn onderweg!"
Een Coronel-momentje. Samen durf je nu eenmaal meer.

Instagram is hot, maar als ondernemer heb je op Instagram andere wensen en belangen dan “gewone” gebruikers. Wat begon als een verzoek van een klant die tijdens een Web Wednesday een keer onze werkwijze had gezien, is inmiddels een missie an sich geworden. De klant is kleurenblind en zag dat er bij ComBron een puntenlijstje werd afgewerkt als er een foto geplaatst wordt. ComBron is niet erg actief op Instagram, maar voor (namens) klanten worden er dagelijks foto’s geplaatst. Kleurenblindheid komt bij de beste (* kuch *) bedrijven voor. Vandaar een vaste werkwijze bij ComBron.

Tips voor ondernemers op Instagram

Instagram heeft een gebruiksaanwijzing, maar het is zo jammer dat die gebruiksaanwijzing verspreid is over duizenden websites wereldwijd. We zijn de beste tips aan het verzamelen. In eerste instantie moesten de tips worden samengevat in één cheat sheet, maar van dat voornemen is niets meer over. Wat overblijft, zijn een dertigtal pagina’s met tips:

  1. Welke filter gebruik ik bij welk onderwerp?
  2. Welk formaat moet de foto hebben?
  3. Welke kleuren passen het beste bij welk filter?

 
De tips voor zelfstandigen op Instagram zijn anders dan tips voor niet-ondernemers. De verschillen zijn groot, omdat de belangen en mogelijkheden erg ver uit elkaar liggen.

Voor wie niet kan wachten…

De video hieronder is bedoeld als grap, maar is desalniettemin zeer leerzaam.

Reageren? Graag!