Yoast SEO WordPress plugin instellen voor AVG

Photo of author
Door: ComBron

Sinds 25 mei 2018 geldt de AVG. Yoast heeft een handreiking op zijn website geplaatst om de plugin zo in te stellen dat gebruikers voldoen aan de regelgeving, maar die handreiking is in het Engels. Voor gebruikers van WooCommerce die geen Engels spreken, hebben we de Engelstalige pagina over het privacybeleid van Yoast vertaald.

Svg (afbeelding) van het logo van Yoast met ernaast een Europese vlag. Op de vlag staan de letters AVG.

Het team van Joost de Valk heeft meerdere interessante blogs over de AVG online gezet. Onder de streep start de vertaling van de tekst van Yoast waarvan wij denken dat Yoast bedoeld heeft als uiteenzetting van het interne privacybeleid. Yoast geeft namelijk aan dat de plugin geen persoonlijke gegevens verzamelt. Boven de tekst staat de datum van de tekst die we vertaald hebben. Mochten er tussentijds aanpassing plaatsvinden, dan hopen we dat oplettende lezers even aan de bel trekken. Ook is het zo dat het een vrije vertaling is. Een handreiking waarop we ons best hebben gedaan, maar waarvoor we geen enkele verantwoordelijkheid willen dragen.


Yoast en uw privacy (AVG)

Laatste update: 25 mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 hebben EU-burgers meer controle over welke gegevens bedrijven over hen opslaan en verwerken door de AVG. Bij Yoast hebben we er altijd naar gestreefd zo min mogelijk persoonlijke gegevens op te slaan. Onze plug-in zelf slaat geen persoonlijke gegevens op, alleen websitegegevens. De persoonlijke gegevens die we van u kunnen hebben, zijn de gegevens die u heeft verstrekt.

Alle informatie die u hebt verstrekt, is beschikbaar voor u in MyYoast . Elke abonnee van Yoast voor klanten en nieuwsbrieven heeft de mogelijkheid om in te loggen en dingen te bekijken zoals cursussen waarvoor u bent geabonneerd en cursusvoortgang, plus de optie om gekochte producten en facturen te downloaden.

Screendump van MyYoast.
Voorbeeld van MyYoast met fictieve domeinnamen.

Nota bene dat het leeuwendeel geen persoonlijke gegevens betreft. In het gedeelte Account in MyYoast vindt u ook een overzicht van de productabonnementen die u heeft en een overzicht van uw bestellingen. In het gedeelte Profile > Danger zone hebben we de optie gemaakt om een ​​CSV-bestand te downloaden met details zoals de adresgegevens die u ons hebt verstrekt bij de aankoop van producten. Uw nieuwsbriefabonnement bevindt zich voor het gemak ook in het profielgedeelte.

Als u nog vragen heeft over uw persoonlijke gegevens of bijvoorbeeld het e-mailadres wilt wijzigen dat we gebruiken om contact met u op te nemen, kunt u ons contactformulier gebruiken om contact op te nemen. We helpen u graag!

Wat is de AVG?

De algemene verordening gegevensbescherming van de AVG of de Europese Unie is een grote verandering in de manier waarop we persoonsgegevens verwerken, in die zin dat we allemaal duidelijk moeten zijn over welke gegevens we verwerken en waar we dat op welke manier verwerken. Openheid over wat we doen met uw persoonlijke gegevens. Dat maakt ons de hele zin van de wereld. Hier is de samenvatting van Wikipedia :

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR)) is een Europese verordening (dus met rechtstreekse werking) die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert. Het doel is niet alleen om de bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie te garanderen, maar ook om het vrije verkeer van gegevens binnen de Europese interne markt te waarborgen. De verordening geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van natuurlijke personen in de Europese Unie, onafhankelijk of er al dan niet betaald wordt voor diensten of producten.

Kortom, als individu, moet u goed inzicht hebben welke persoonlijke gegevens van u worden verwerkt door bijvoorbeeld Yoast, voor welk doel en hoe. En u hebt het recht om oude en irrelevante gegevens te laten verwijderen (“vergeten”). Dus als u wilt dat uw persoonlijke gegevens uit onze systemen worden verwijderd, moeten we op dat verzoek reageren. Dit is van toepassing op elk bedrijf dat klanten uit de EU heeft of andere persoonlijke gegevens van ingezetenen van de EU opslaat.

Neem privacyproblemen serieus

Bij Yoast nemen we privacy zeer serieus. Dat hebben we altijd gedaan, en daarom bewaren en verwerken we zo min mogelijk details om met u en voor u te kunnen werken. U zult er zelden mee te maken krijgen dat we teveel gegevens vragen die we er echt niet voor nodig hebben.

Als algemene regel, verstrek ons geen persoonlijke gegevens. Niet van uzelf, niet van uw klanten en niet van uw bezoekers. (Dit staat zelfs in onze Algemene voorwaarden.) Het klinkt misschien vreemd, maar voor de meeste dingen hebben we gewoon geen persoonlijke gegevens nodig. En onder de AVG, zou u ons geen persoonlijke gegevens moeten geven als het niet nodig is. Als we persoonlijke gegevens nodig hebben, zullen we het eerst vragen.

Een van de dingen waar we strenger op zullen zijn, is bijvoorbeeld dat we de persoonlijke inloggegevens van mensen niet zullen accepteren. U zult versteld staan ​​hoeveel mensen simpelweg hun eigen inloggegevens per e-mail verzenden. Dit is op geen enkele manier veilig, zoals u zult begrijpen.

Met de AVG moet u zelf het heft in handen nemen. Het zijn uw (klant/werknemer) gegevens. U moet kunnen bepalen wie toegang tot uw website heeft, hetgeen betekent dat u een login voor uw website moet maken speciaal voor ons, voor de tijd die het in beslag neemt uw opdracht uit te voeren (dus gewoon om iets in ondersteuning te repareren, of om in staat te zijn om onze plugin te configureren). Als de opdracht is voltooid, laten we u dit weten en we staan ​​erop dat u onze inloggegevens verwijdert omdat ze niet langer nodig zijn. Het is uw verantwoordelijkheid om deze te verwijderen, want dat is niet iets dat we kunnen controleren. Aan onze kant zullen we ervoor zorgen dat we de inloggegevens uit onze administratie te verwijderen.

Dit gaat over de persoonlijke gegevens, geen website gegevens

Bedenk goed dat de meeste details waartoe we toegang hebben in ons werkgebied betrekking hebben op websitegegevens, niet op persoonlijke gegevens. De procedure voor inloggegevens zoals beschreven in de vorige sectie is vooral nodig in het geval van een online winkel die ook klantgegevens opslaat. Omdat we een gedegen procedure hiervoor willen, passen we deze procedure toe op alle websites, om er zeker van te zijn dat wij en u niet het kleine stukje persoonlijke informatie over het hoofd zien dat u hebt opgeslagen en voor ons toegankelijk hebt gemaakt met de login.

De AVG richt zich op die persoonlijke gegevens. Wat betreft websitegegevens: we hebben gegevens nodig om uw website verder te optimaliseren. Hiervoor zijn geen persoonlijke gegevens nodig, dus maak deze gegevens alstublieft niet toegankelijk voor ons. Als het echt moet, volg dan de procedure zoals beschreven. Natuurlijk zullen we de gegevens niet gebruiken op een manier die niet is overeengekomen. Als we de gegevens bijvoorbeeld moeten gebruiken voor testdoeleinden, moeten we schriftelijk akkoord gaan met dit gebruik. En we zullen instemmen met wat er gebeurt met de gegevens na het testen, indien nodig.

We zullen uw rechten respecteren

U hebt het recht om de gegevens die wij opslaan te inspecteren. Op verzoek geven wij u een volledig overzicht van de persoonlijke gegevens die we van u hebben en kopieën zoals wij die hebben. Als u vervolgens fouten in die gegevens ziet, zullen we deze met plezier corrigeren. (Onbetaalde facturen tellen niet mee als fouten. Grapje!)

Zoals eerder vermeld, heeft u ook het recht om te worden vergeten. U hebt het recht om uw persoonlijke gegevens uit onze administratie te verwijderen. Uiteraard zullen wij op uw verzoek adequaat handelen. Houd er echter rekening mee dat we onder de AVG de gegevens mogen bewaren die we nodig hebben om ons werk te doen. Dus als u bijvoorbeeld een actieve Yoast-plug-in hebt en ondersteuning wilt, kunnen we uw naam, e-mailadres en dergelijke voor dat doel opslaan. Hetzelfde geldt voor uw factuur: volgens de belastingwetgeving moeten wij deze opslaan gedurende ten minste zeven jaar na uw aankoop. Maar dat geldt alleen voor de factuurgegevens zelf. Andere gegevens die we verwijderen zodra we deze niet meer nodig hebben.

Wanneer de persoonlijke gegevens in kwestie afkomstig zijn van uw werknemers of klanten, dan hebben zij deze rechten en bent u er verantwoordelijk voor dat ze deze kunnen uitoefenen. Vertel het ons van tevoren, zodat we een overeenkomst voor gegevensverwerking kunnen sluiten om de beste manier van werken hier te vinden. Stuur ons geen persoonlijke gegevens van anderen zonder een gegevensverwerkingsovereenkomst.

Veiligheidsvoorschriften

De AVG vereist dat wij “adequate” veiligheidsmaatregelen nemen om alle persoonlijke gegevens die we opslaan te beschermen. Al onze websites zijn beveiligd met SSL/https, iets dat we hebben aanbevolen voor alle websites, niet alleen voor AVG, maar ook voor SEO-redenen . We houden de websitebeveiliging en beveiligingscertificaten bij om ervoor te zorgen dat uw gegevens zo veilig en veilig mogelijk zijn.

Deze pagina zal worden aangepast na elke stap die we nemen in het proces van AVG-conformiteit, bijvoorbeeld als er iets verandert in de AVG-uitspraken. Vragen over de AVG kunnen via onze contactpagina naar ons worden verzonden.

Reageren? Graag!