Contrastversie favicon ComBron Communicatie Filmen (of fotograferen) met DJI Osmo Mobile 2

Gebruiksaanwijzing voor wie de DJI Osmo Mobile 2 wil gebruiken om te filmen of te fotograferen.

Filmen (of fotograferen)

Met de knoppen op de handgreep kunt u de gimbal en de mobiele telefoon bedienen. De gimbal zet bewegingen van de joystick om naar vloeiende pan- en tilt-overgangen en maakt gebruik van SmoothTrack-technologie om de impact van natuurlijke trillingen te verminderen. In de volgmodus kan de mobiele telefoon ook direct met de hand worden versteld.

Het maken van een opname. Besturing en bediening Osmo Mobile 2.

 1. Zet de DJI Osmo Mobile 2 aan

  Houd de aan/uit-knop 1,5 seconde ingedrukt om de Osmo Mobile 2 aan te zetten of uit te schakelen. Animated gif van het aanzetten en uitschakelen van de DJI Osmo Mobile 2.

 2. Beweeg de camera/telefoon met joystick naar links, rechts, boven en onder.

  Om uw onderwerp in beeld te krijgen, beweegt u verticaal (naar boven of naar beneden, ook wel tilt) om de mobiele telefoon te kantelen. Beweeg horizontaal (naar links of naar rechts, ook wel pan) om de mobiele telefoon in te schuiven. De bedieningsrichting van de joystick kan worden ingesteld in de DJI GO-app.Camera naar boven beneden links en rechts bewegen.

 3. Haal het onderwerp dichterbij of zoom uit.

  Gebruik de zoomknop links van het bedieningspaneel om te zoomen. Druk omhoog/omlaag om in te zoomen of uit te zoomen.Animated gif inzoomen en uitzoomen DJI Osmo Mobile 2.

 4. Begin met filmen of maak een foto met de sluiter/opnameknop.

  Druk eenmaal op de sluiter/opnameknop om de opname te starten, of om een foto te maken. (Om te schakelen tussen de foto- en videomodi, tikt u op de foto-/videoschakelaar in de DJI GO-app).

  Houd de sluiter/opnameknop ingedrukt voor burst-opname (alleen beschikbaar op apparaten met iOS van Apple).Animated gif filmen fotograferen DJI Osmo Mobile 2.

Video’s van het bedienen van de Osmo Mobile 2

De video’s zijn zeer beperkt. Ze zijn op YouTube gezet omdat ze mogelijk handig zijn tijdens een uitleg over de gimbal.

De bediening van de DJI Osmo Mobile 2.
Hoe kan ik zien hoe vol de accu van de DJI Osmo Mobile 2 is?

Controleren hoeveel capaciteit de inbouwde accu van de gimbal is, kan met de batterijniveau-indicatoren. Terwijl de Osmo Mobile 2 is uitgeschakeld, drukt u eenmaal op de aan/uit/modusknop om het batterijniveau te controleren.
Indicatie laadniveau accu DJI Osmo Mobile 2.Leds accu DJI Osmo Mobile 2.

Wat is er aan de hand als de led van de Osmo Mobile 2 geel knippert?

Als het lampje (led) op de gimbal geel knippert, dan is er een fout opgetreden tijdens het balanceren.

Druk twee keer snel op de aan/uit/modusknop om te proberen de mobiele telefoon opnieuw te centreren.
Betekenis leds DJI Osmo Mobile 2.

Met welke usb-poort moet ik de gimbal opladen?

Laad de Osmo Mobile 2 op door een USB-adapter op de micro usb-poort (rechts naast het bedienpaneel) aan te sluiten. Raadpleeg het hoofdstuk Osmo Mobile 2 opladen voor meer informatie.

Met welke usb-poort kan ik mijn telefoon opladen?

De USB-poort kan worden gebruikt om mobiele telefoons op te laden.

Verbind de usb-poort met uw mobiele telefoon met behulp van een standaard micro usb-kabel. Als de Osmo Mobile 2 wordt ingeschakeld, begint het opladen. Als de Osmo Mobile 2 is uitgeschakeld, drukt u eenmaal op de aan/uit/modusknop om het opladen te starten.

De Osmo Mobile 2 kan geen mobiele telefoons opladen terwijl deze zelf wordt opgeladen. Sluit de USB-poort niet aan op een mobiele telefoon tijdens het opladen van de Osmo Mobile 2.

Wat gebeurt er als ik één keer op de aan/uit-knop druk?

Druk één keer op de aan/uit/modusknop om over te schakelen naar de cardanische modus. De Osmo Mobile 2 schakelt in de volgmodus over naar de vrije modus. In de vrije modus blijft de mobiele telefoon in de huidige positie, ongeacht bewegingen van het handvat. Druk nogmaals op de knop aan/uit/modus om terug te keren naar de volgmodus.

Wat gebeurt er als ik twee keer op de aan/uit-knop druk?

Druk tweemaal snel op de aan/uit/modusknop om de mobiele telefoon te centreren.

Wat gebeurt er als ik drie keer op de aan/uit-knop druk?

Druk drie keer snel op de aan/uit/modusknop om te schakelen tussen de voor- en achtercamera’s van de mobiele telefoon.

Tijdens het opnemen van een video kunt u niet schakelen tussen camera’s aan de voor- en achterzijde van uw telefoon. Ook is het zo dat het volgen stopt als u van de camera aan de voorkant naar de achterkant overschakelt terwijl u ActiveTrack gebruikt.