Contrastversie favicon ComBron Communicatie Camera View (camerabeeld)

De FiLMiC Pro Camera View-gebruikersinterface is ontworpen om video van hoge kwaliteit te maken vanaf het moment dat u de app opent.

FiLMiC Pro is standaard 1080p HD-video in een beeldverhouding van 16×9 en heeft een standaardbeeldsnelheid van de film van 24 fps in tegenstelling tot de 30 fps van de native camera. (fps = frames per seconde)

FiLMiC Pro heeft bovendien een standaard coderingsoptie ‘FiLMiC-kwaliteit’ die videogegevens met 33% meer informatie registreert dan de standaardcodering van Apple. Dit alles betekent dat als je eenmaal op record bent, je goed op weg bent naar een verbeterde FiLMiC-ervaring.

Leren bedienen via het scherm

Benodigde tijd: 1 minuut

Korte uitleg hoe je met FiLMiC Pro een video opneemt en terugkijkt.

 1. Leer de app kennen.

  Raak vertrouwd met het focus-icoon (vierkant) en belichtingsicoon (rond) door ze te bewegen en te gebruiken.

 2. Bedenk welk deel van het beeld scherp moet zijn en hoe je het licht optimaal benut.

  Tik op het focus-icoon of belichtingsicoon om de instelling(en) te vergrendelen of vergrendel ze niet om tijdens de opname te spelen met variërende belichting dan wel het focusdoel te veranderen.

 3. Opnemen maar!

  Tik op de opnameknop om uw video-opname te starten en te stoppen.

 4. Monitor de status van je camera/telefoon.

  Let op het oplaadniveau van de accu van je telefoon, de capaciteit van je opslagruimte en de tijdcodeteller.

 5. Doe je opname gerust een keer over.

  Als je bijvoorbeeld je instellingen tussentijds hebt aangepast.

 6. Bekijk je werk.

  Zoek opgenomen clips in de clipbibliotheek (pictogram van een afspeelknop).

Witbalans aanpassen

Tik op het pictogram Beeldscherm om de witbalans handmatig aan te passen of gebruik een grijze kaart of een wit vel papier onder de lichtomstandigheden van de scène en druk op AWB om de witbalans te vergrendelen.

Focus aanpassen

Stel focus in vóór belichting, Focus presteert het beste in al het beschikbare licht. Stop altijd de belichting na het instellen van de focus indien mogelijk.

Belichting aanpassen

Rijbelichting, bij pannen, volgen of kantelen in variabele lichtomstandigheden, plaatst u het ontgrendelde dradenkruis aan de voorkant van het frame in welke richting u ook beweegt.

Histogrammen

U kunt een histogram gebruiken om te bepalen of uw videoblootstelling gelijkmatig in balans is en eventuele correcties aanbrengen. Door op het tijdcodetellermedaillon te tikken, kunt u tussen drie verschillende afbeeldingshistogrammen schakelen:

Tik eenmaal om toegang te krijgen tot het luminosity (helderheid) histogram.

Tik nogmaals om toegang te krijgen tot een histogram met samengestelde en RGB-lagen.

Tik nogmaals om toegang te krijgen tot een Waveform-monitor. Dit plot de luminantiewaarden op de verticale as en de breedte van het huidige frame over de horizontale as.

*Alleen beschikbaar voor apparaten met A7 of nieuwere processors.

Combinaties van focus- en belichtingsinstellingen

Maak boeiende beelden door de focus en belichting afzonderlijk te regelen en zo exact de afbeelding te maken die u wilt. Voor meer geavanceerde technieken, zoek naar mogelijkheden om het focus- of belichtingskruis ontgrendeld te laten en continu de veranderende focus- of belichtingswaarde te samplen (of te berijden).

Het bovenstaande voorbeeld maakt gebruik van vergrendelde belichting op de zonsondergang en een ontgrendeld dradenkruis op de surfer in voorbereiding om de focus vast te leggen terwijl deze door het frame bewegen.

Als uw onderwerp in beweging is en niet op een vaste brandpuntsafstand, plaatst u het ontgrendelde dradenkruis over het bewegende onderwerp om de scherpstelling continu en automatisch aan te passen.