Contrastversie favicon ComBron Communicatie Live beeldanalyse

Versie 6 bevat een set live analyses om de focus en belichting voor uw video nauwkeurig in te stellen. (Apparaten met A8 of hogere processor).

Het live analyseblad bestaat uit een set van vier knoppen om Zebra Stripes, Clipping, False Color en Focus Peaking in te schakelen. Deze lade bevindt zich middenboven in het camerabeeld. Het live analyseblad kan worden weergegeven of verborgen met de Knop Analytics (beeldanalyse) FiLMiC Pro.knop in de onderste bedieningsbalk links van de tijdcodeteller.

U kunt op een van de vier opties tikken om in te schakelen. De overlay zal het scherm desatureren om het gemakkelijker te maken om de analyseoptie te gebruiken en om ervoor te zorgen dat u overlay uitschakelt wanneer u klaar bent met het maken van aanpassingen. De live analyses gebruiken een grote hoeveelheid systeembronnen en het wordt aanbevolen dat ze alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is.

Als de live analyse-lade is ingeschakeld, passen de handmatige schuifregelaars automatisch zebrastrepen en focuspeaking toe voor de respectieve aanpassingsschuifregelaars om onmiddellijk te helpen en te vervagen zodra de aanpassing is voltooid.

Zebrastrepen

Deze overlay helpt bij het instellen van de belichting door het beeld te bedekken met rode voorwaartse strepen voor gebieden met overbelichting. Blauwe achterwaartse strepen geven gebieden met onderbelichting aan.

Clipping

Net als bij het gebruik van een luminantiehistogram, toont de clipping overlay u belichtingsgebieden die ‘geknipt’ zijn, wat duidt op volledig gegevensverlies. Rood is overbelichting knippen en blauw is onderbelichting knippen.

False Color

Toont u een volledig beeld van het belichtingsprofiel van uw video. Onthoud dat ‘groen is goed’. Gebieden van rood geven overbelichting aan en blauw geeft gebieden van onderbelichting aan.

Focus Peaking

Micro-Contrast Focus Peaking (patent aangevraagd). Focale nauwkeurigheid op pixelniveau biedt beter inzicht in focusacquisitie dan ooit tevoren. Lichtblauw geeft focusgebieden aan en groen geeft aan dat het doel in kritieke focus is.