Contrastversie favicon ComBron Communicatie Imaging Panel (filminstellingen via het scherm)

Het Imaging Panel bevat bedieningselementen voor temperatuur, toon * en kleurgedrag * (alleen optionele aankoop voor iPhone 7/7 +). Tik op de knop om het beeldvormingspaneel te openen.

Temperatuur

Gebruik het subpaneel Temperatuur om de witbalans aan te passen of een voorinstelling toe te passen.

Kleurtoon (de lichtheid of donkerte van kleur)

(beschikbaar bij aankoop van de Cinematographer Kit, alleen voor iPhone 7/7 +)

Het Tone subpaneel geeft maximale controle over toon, schaduw en highlights in je video.

Gamma-curven

Het bovenste gedeelte van het Tone-subpaneel bevat vier gammacurve-opties die op de video kunnen worden toegepast. De standaard is ‘natuurlijk’ en is een ongewijzigde curve gebaseerd op de standaardtoewijzingscapaciteit van de iPhone voor de videotoon.

Dynamische, platte en log-curven zijn gepatenteerde gammacurven waarvoor patent is aangevraagd en die bedoeld zijn voor meer flexibiliteit in toon en dynamisch bereik. Elke curve biedt een ander gedrag voor herstel van schaduw- en markeerdetails. Voor professionals die in de postproductie kleurcorrectie uitvoeren, biedt de Log de meest agressieve mogelijkheden, maar met een grotere kans op meer ruis of andere gebreken. Het wordt aanbevolen om vertrouwd te raken met de mogelijkheden van de Flat-curve, die vergelijkbare mogelijkheden biedt als Log, maar met een meer vergevingsgezinde prestatie-envelop. (raadpleeg de appendix in deze gebruikershandleiding voor technische details over de FiLMiC Log-mogelijkheden en informatie over de beoordeling.)

Aanpassing zwart/midden/witpunt

Je kunt aangepast gedrag instellen voor de toon van je video door de toonbereikkiezers naar links of rechts te schuiven.

Aanpassing schaduw/hooglicht

De schuifregelaars onder aan het subpaneel Toon bepalen het gedrag van schaduwen en markeringen. Standaard is het middelpunt, maar kan plus of min worden aangepast om een specifieke look te bereiken.

Tip: tik op de resetknop om alle wijzigingen terug te zetten naar de standaard.

Kleurgedrag

(beschikbaar bij aankoop van de Cinematographer Kit, alleen voor iPhone 7/7 +)

Het subpaneel voor kleurgedrag biedt nauwkeurige controle voor kleur in uw video.

Temporal Noise Reduction

Temporal Noise Reduction (TNR) kan worden gebruikt om ruisartefacten in uw video te verminderen. Het werkt door drie belichtingen samen te voegen tot één gedurende de duur van de clip. Het is een soortgelijk proces als het vastleggen van HDR-foto’s doordat de monsters zijn samengesteld met een differentiële engine.

TNR is opportunistisch (werkt alleen op statische delen van het frame) en moet daarom niet worden beschouwd als een algemene benadering van ruisonderdrukking. Bedenk ook dat TNR extreem hoge geluidsniveaus negeert, omdat die het best kunnen worden gerepareerd met ruimtelijke ruisonderdrukking in de post.

(TNR is alleen beschikbaar met een resolutie tot 1080p)

Aanpassingen RGB/verzadiging/levendigheid

Onder de TNR-bediening bevinden zich de schuifregelaars voor RGB, verzadiging en levendigheid.

  • De RGB-bedieningselementen maken individuele aanpassing van de rode, groene en blauwe kleurkanalen mogelijk.
  • Verzadiging bepaalt de absolute kleurverzadiging in alle drie de kleurkanalen. U kunt de RGB’s dus individueel aanpassen en vervolgens de verzadiging invoeren, wat in feite een vermenigvuldiger is van de kleurkanaalinstellingen.
  • Levendigheid, in vergelijking met verzadiging, is een gewogen verzadigingsaanpassing. Bijna beschouwd als ‘slimme verzadiging’ zal het de kleuren dienovereenkomstig verhogen om de kleurverzadiging te verhogen / verlagen, maar het bespaart neutrale kleuren zoals huidtinten.

Stitch-modus

Met de Stitch-modus kunt u een live-opname pauzeren en hervatten. De resulterende reeks clips wordt automatisch samen bewerkt, waardoor er mogelijk geen nabewerking meer nodig is.